Fitbit Versa a marcat cea de-a doua tentativă a Fitbit de a intra pe piața de smartwatch-uri, după o prezență lungă pe piața brățărilor de fitness. Versa a marcat și prima încercare de a oferi un ceas inteligent cu un preț relativ accesibil, pentru cei care sunt interesați de fitness dar care vor să rămână mereu conectați.

Noul ceas vine cu opțiuni performante și un design subtil, posibilitatea evaluării somnului printr-o funcție Sleep Score personalizată și alarme smart, alături de funcționalități avansate de monitorizare a activității fizice și stării de sănătate.

În plus, cu Versa 2 utilizatorii au posibilitatea de a plăti cu ceasul prin opțiunea Fitbit Pay. De asemenea, cu ajutorul aplicației Spotify pot asculta muzica și podcasturile preferate. Miile de aplicații și fețe de ceas, alături de posibilitatea activării ecranului Always-On fac din Versa 2 un produs versatil și valoros datorită informațiile despre sănătate și fitness pe care le oferă. Nu în ultimul rând, Versa 2 mai are două avantaje importante: o autonomie extinsă a bateriei de peste 5 zile sau de 2 zile, în cazul folosirii funcției Always On Display.

Versa 2 vine și cu funcționalități de procesare a limbajului, care le vor permite utilizatorii de smartphone-uri cu Android să răspundă rapid la mesaje, dictându-le către ceas, sau să controleze dispozitivele smart din casele lor inteligente.

Fitbit Versa 2 are și o serie de funcționalități speciale pentru sănătate, pentru un somn mai bun și pentru fitness.

  • Sleep Score: opțiune prin care utilizatorii primesc o notă a somnului direct în aplicația Fitbit și pot afla mai clar detalii despre calitatea somnului lor. Această notă se bazează pe un calcul ce ia în considerare ritmul cardiac (din timpul nopții și în repaus), momente de agitație, treziri și stagii ale somnului.
  • Alarme smart (Smart Wake): noua funcționalitate este setată să te trezească în cel mai bun moment al ciclului de somn, REM sau somn superficial, bazându-se pe un interval preselectat de 30 minute. Alarmele vor fi disponibile în curând pe smartwatch-urile Fitbit.
  • Modul special de funcționare în timpul nopții (Sleep Mode): dacă nu vrei să fii deranjat poți dezactiva ecranul luminos al ceasului și notificările. Această opțiune poate fi folosită și în alte contexte, de exemplu în întâlniri sau în timpul antrenamentelor.
  • Grafic cu variații estimate ale oxigenului în sânge: graficul este disponibil în aplicația Fitbit și se bazează pe o combinație a datelor colectate de senzorii de pe spatele smartwatch-ului. Aceste variații ale oxigenului în sânge pot indica disfuncționalități ale respirației în timpul somnului. Opțiunea va fi disponibilă în curând.
  • Pentru a ajuta milioanele de oameni din întreaga lume să își înțeleagă și îmbunătățească somnul, Fitbit dezvoltă și oferă nenumărate funcționalități. În cazul Versa 2 este vorba de monitorizare automată a activității, tehnologia PurePulse 24/7, peste 15 tipuri de exerciții bazate pe obiectivele personale setate în aplicație, conectarea la GPS-ul telefonului și rezistența la apă (până la 50 metri).

Ecosistemul Fitbit a ajuns la peste 3.000 de aplicații și de watch-faces.

Bucăți importante din Versa 2 - atât hardware cât și software - au fost dezvoltate și în biroul Fitbit din București. ”Biroul local are peste 200 de angajați și toate componentele unui product development complex”, a declarat Andrei Pitiș, VP Product & Head of European Development Centers Fitbit.

”Scopul Fitbit este de a face oamenii mai sănătoși. Hardware-ul e hardware - oricine poate face o brățară care colectează date. Contează foarte mult cu acele date”, a declarat Vincent Lamoureux, Director of New Markets Fitbit. Apropo de date, Fitbit a colectat 228 de miliarde de ore de HR data, 202 trilioane pași și 10,5 miliarde nopți de somn. Fitbit are peste 27 de milioane de utilizatori activi, 73% din aceștia au pierdut greutate cu Fitbit și au dormit cu 10 minute mai mult, în medie, pe noapte.

Lamoureux a dat detalii și despre Fitbit Premium, un serviciu contra-cost care va fi disponibil, la un moment dat, și în România. Fitbit Premium este disponibil, deocamdată, în 17 țări vorbitoare de engleză. Serviciul oferă rezultate mai personalizate, pentru a-i ajuta pe utilizatori să doarmă mai bine, să scadă în greutate mai rapid, să facă exerciții potrivite lor.

Fitbit Versa 2 este disponibil în magazinele din România la un preț recomandat de 999 de lei. Fitbit Versa 2 Special Edition, cu o curea specială, costă circa 1149 de lei.

Lamoureux a anunțat și noul cântar inteligent Fitbit Aria Air, capabil să îți citească precis indicele corporal. Acesta va fi disponibil în luna noiembrie și în România, la un preț de circa 60 de euro.