În momentul lansării, în campusul Apple din Cupertino un camion cu ecrane LED a circulat pe parcursul întregii zile mesaje cu felicitări pentru noul model de iPhone, aducând în atenția privitorilor titluri ca „Noi deja sărbătorim relansarea”, „Aceasta nu este o lansare. E o relansare pentru modelele vechi” sau „Modelul e doar un număr” pentru a încuraja utilizatorii să fie mai sustenabili și să achiziționeze telefoane recondiționate în stare excelentă dintre sutele de mii deja prezente pe piață.

Tot pe 7 septembrie, aceleași mesaje au circulat și pe ecranele publicitare din Times Square, în New York. Fraze precum „Sărbătorim relansarea modelelor mai vechi la un preț mai bun” au atras atenția trecătorilor în centrul orașului american.

„Susținem economia circulară, așa că, pentru noi, lansarea noului iPhone a fost momentul perfect să îndemnăm utilizatorii la cumpărături smart, având în vedere că alegerea unui smartphone recondiționat este mai sustenabilă atât pentru portofelele lor, cât și pentru planetă”, declară fondatorii Flip.ro - George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

În primul semestru al anului 2022, Flip.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 3 ori mai mare față de primul semestru din 2021. Până în prezent, Flip.ro a cumpărat și a vândut peste 170.000 de telefoane mobile pentru peste 100.000 de clienți. Mai mult decât atât, Apple este cel mai popular brand de pe website.

Flip.ro a obținut investiții în valoare de 8M de euro din partea eMAG Ventures pentru a consolida planurile de expansiune. Recent, compania s-a extins în Bulgaria, urmând ca în viitorul apropiat să ajungă și în Ungaria.

„Ne așteptăm la o accelerare similară a cifrei de afaceri în semestrul al doilea, susținută de planurile noastre de expansiune regională și de consolidarea poziției de leader pe piața electronicelor recondiționate din Europa Centrală și de Est”, adaugă fondatorii Flip.

Valoarea medie a coșului de cumpărături pe unitate vândută a înregistrat o creștere de 10% față de începutul anului. Consumatorii Flip.ro confirmă astfel beneficiile produselor recondiționate.