”În aproximativ 70% dintre situațiile în care este amânată digitalizarea, cauza principală este dată de lipsa bugetelor. De aceea, am considerat că este important să identificăm soluții viabile pentru clienții Softlead, iar procesul de identificare al soluției software potrivite să fie alăturat aceluia de recomandare a unui furnizor de credite”, Alexandra Roată, Co-Founder Softlead.ro

Credite pentru digitalizare

Prin acest parteneriat, prin intermediul Filbo, clienții Softlead ce vizează digitalizarea (din orice industrie, indiferent de mărimea companiei) pot obține sume de până la 115.000 lei, în timp ce creditele care depășesc 60.000 de lei beneficiază și de un consilier dedicat. Acesta va sprijini și va ghida reprezentanții organizațiilor interesate de finanțare pe tot parcursul procesului.

Misiunea marketplace-ului Softlead, de a spori accesul la finanțare pentru micii antreprenori care au nevoie de soluții cât mai rapide și mai flexibile, este completată de experiența 100% digitală a Filbo: selectarea produsului, încărcarea a doar două documente, identificarea online, aprobarea în doar câteva ore, precum și semnarea electronică a contractului,

Un alt beneficiu al soluției de finanțare oferită de Filbo prin intermediul Softlead este faptul că nu necesită garanții mobiliare sau imobiliare ori furnizarea de bilete de ordin din partea antreprenorilor, întrucât compania beneficiază de programul de garanții europene EaSI, oferit de către Fondul European de Investiții.

Până în prezent, peste 13.000 de antreprenori au avut încredere în Filbo și au luat o finanțare pentru afacerea lor, în valoare totală de peste 82 de milioane de Euro.

„Misiunea noastră este de a facilita accesul la finanțare pentru micii antreprenori. Începând cu 2020, platforma Filbo a interacționat cu peste 15.000 de afaceri atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul partenerilor noștri alături de care am lansat soluții de tip Embedded Finance, inclusiv BuyNowPayLater. Infrastructura creată de noi ne permite integrarea ușoară cu orice platformă, portal, aplicație care are clienți persoane juridice. În doar câteva zile putem lansa o experiență prin care partenerul poate să ofere clientilor săi o soluție de finanțare prin care câștigă timp”, a declarat Emil Minciu, Director Vânzări și Parteneriate în cadrul Filbo.