Flip.ro e un startup fondat de George Moroianu, Alex Burghelia și Alin-Sebastian Luca care a avut o evoluție foarte bună și care a primit investiție de la eMAG Ventures pentru accelerarea afacerii.

De pe data de 12 mai, Flip a deschis operațiunile în Bulgaria. Echipa din țara vecină va fi condusă de Ivaylo Netsov, care s-a alăturat echipei Flip acum câteva luni. Ivaylo a condus operațiunile foodpanda și apoi Glovo pe piața din Sofia.

”Avem încredere în piața din Bulgaria și vrem să ducem mai departe know-how-ul și tehnologia din România pentru a le permite și clienților bulgari să beneficieze de produse de calitate la prețuri foarte bune, servicii de livrare rapidă și retur extins. Venim cu o abordare complet nouă pe piața dispozitivelor second hand, prin care ne propunem să răspundem nevoilor în continuă evoluție ale clienților, în contextul digitalizării. Credem că oricine ar trebui să își permită să aibă un telefon de calitate la un preț bun, iar Flip propune această alternativă foarte bună, facilitându-le clienților accesul la produse și servicii de calitate”, a declarat Theodor Filos, Expansion Officer Flip, într-un comunicat de presă trimis pe data de 16 mai.

La rândul său, Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures a spus: “Am pornit acum câteva luni la drum alături de Flip cu gândul de a susține un business tânăr și agil, cu o viziune comună, care poate deveni principalul marketplace de produse recondiționate din regiune. Iată că într-un timp foarte scurt, datorită calității echipei și a investițiilor în dezvoltare, facem astăzi primul pas către internaționalizarea Flip și avem încredere că putem scala rapid acest model, deoarece clienții au nevoie de aceste servicii.

De asemenea, unul dintre oamenii importanți care se ocupă de expansiunea operațiunilor Flip este Theodor Filos, fost Head of Strategy în OLX Group. Theodor s-a alăturat ca Chief Expansion Officer în luna mai a acestui an.

„Cred că era momentul să avem un produs care are sens și care e simplu de folosit. Fără schimburi, fără discount-uri negociate și fără a cumpăra o replică sau un telefon stricat fără să-ți dai seama. Cumperi verificat și prețurile sunt cu 50% mai mici”, a scris pe LinkedIn Ivaylo Netsov.

E primul pas al extinderii Flip pe piața internațională, așa cum anunțam de curând. În momentul de față în România Flip vinde telefoane verificate de la Apple, Samsung, Huawei și Xiaomi. Platforma funcționează simplu. Utilizatorii propun spre vânzare telefonul personal, Flip trimite un curier după el, îl verifică, oferă un preț în funcție de caracteristici și starea telefonului, iar ulterior clientul acceptă sau nu. Dacă acceptă, telefonul este pus la vânzare pe platforma Flip.ro.

Platforma Flip numără deja peste 100.000 de clienți în România, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 13,4 milioane euro, de patru ori mai mult față de 2020. Totodată, echipa s-a dublat de la 50 la 100 de angajați.

După intrarea eMAG Ventures în acționariatul companiei, Flip a beneficiat de investiții menite să îmbunătățească experiența de shopping online a clienților, de la transport sau packaging, dar și în dezvoltarea de servicii și produse noi.

În Bulgaria, Flip își propune să atragă 20.000 de clienți în următorul an.

În luna octombrie 2021 Flip a primit 1,5 milioane de euro investiție de la eMAG Ventures pentru accelerarea creșterii. Lansată în decembrie 2019 de trei antreprenori tineri, George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia, Flip cumpără, verifică și vinde telefoane recondiționate. Cei trei au păstrat 57,74% din acțiuni și vor dezvolta accelerat platforma în perioada următoare.

Flip vândut primul smartphone în decembrie 2019 și a atins o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro la finalul anului 2020.