Furnizorul de servicii de mobilitate FlixBus și fondul de investiții Actera Group au ajuns la o înțelegere în privința uneia dintre cele renumite companii de transport cu autocarul interurban, Kamil Koç, care se va alătura rețelei globale.

Kamil Koç deservește 61 de orașe din Turcia și în 2018 a transportat peste 20 de milioane de persoane. Compania va fi integrată treptat în rețeaua extinsă operată de FlixBus care oferă peste 350.000 de conexiuni zilnice în mai mult de 2.000 de destinații din 28 de țări din Europa și în Statele Unite ale Americii. Acordul va intra în vigoare după ce va primi aprobare din partea autorităților turce, iar tranzacția va fi finalizată în următoarele săptămâni.

”Suntem foarte bucuroși să urăm bun venit celor de la Kamil Koç în famila FlixBus și să începem o nouă eră în piața mobilității din Turcia. Viziunea noastră este să oferim servicii de mobilitate verzi și inteligente pentru toată lumea și suntem încântați să punem la dispoziție spiritul inovator, serviciile inteligente, standardele de calitate și de siguranțe ridicate persoanelor care călătoresc cu autocarul în Turcia, alături de expertiza locală oferită de Kamil Koç. După ce am analizat toate aspectele de business, vom lucra la extinderea rețelei existente pentru a continua optimizarea orarului și a răspunde cererii piață – având la bază o abordare centrată pe date și algoritmi - pentru a îmbunătăți experiența clienților. Cu ajutorul platformei noastre și a inovațiilor pe care le aducem, călătorii din Turcia se vor bucura de servicii de mobilitate accesibile, standarde de siguranțe ridicate, un serviciu de calitate, dar și mai multe opțiuni de călătorie”, a declarat despre tranzacție Jochen Engert, CEO și fondator FlixBus.

Fondat în 2013 după liberalizarea pieții de transport cu autocarul din Germania, FlixBus a devenit rapid operatorul cu cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, transportând peste 100 de milioane de persoane.

FlixBus a creat o rețea care acoperă acum în 30 de țări și care își propune să se extindă și în mai multe piețe și regiuni în viitorul apropiat. În mai puțin de șase ani, FlixBus a devenit lider de piață în câteva țări din Europa precum Germania, Italia, Franța, Benelux și Polonia și a contribuit la crearea a peste 10.000 de slujbe în industrie. Doar în 2018, compania a transportat peste 45 de milioane de pasageri în Europa și în Statele Unite ale Americii.