De altfel, chiar numele fondului explică destinația acestor bani - Climate and Industry Opportunity –, aceștia urmând să fie folosiți pentru a susține pe termen lung startup-urile orientate spre sustenabilitate, precum și startup-urile care vin cu soluții ce accelerează eforturile țărilor europene pentru a digitaliza și decarboniza industriile.

Deja, o parte din bani a fost folosită de partenerii Speedinvest pentru investiții în startup-uri aflate în porofoliu (o companie care produce ambalaje sustenabile și o companie de micromobilitate).

La acest moment există o serie de oportunități foarte bune pentru startup-urile de pe segmentul climate tech, de exemplu, având în vedere faptul că țările europene și-au luat angajamentul ca, pânî pn 2050, să ajungă la un grad al emisiilor net-zero.

”Din datele noastre, ecosistemul industria tech din Europa are o rată de crește de 81% din 2014 încoace, valoarea din ultimul an fiind mai mult decât dublă și ajungând la 74 de miliarde de euro. Industrial & climate tech este un domeniu care va aduce multe oportunități de creștere în următorii ani”, spune Marie-Helene Ametsreiter, General Partner în cadrul Speedinvest.