Rockstart e un accelerator olandez care se concentrează și pe zona de agricultură de curând. Aplicațiile pentru incubatorul său de AgriFood au fost închise pe 30 aprilie, dar urmează și alte proiecte în această zonă ce urmează să fie finanțate.

Noul fond de peste 22 de milioane de euro va permite Rockstart să investească în zonele Agritech și Foodtech și să continue investițiile în companiile din portofoliu în Serii B, confom tech.eu.

„Industria alimentară globală trece printr-o tranziție înspre practici mai sustenabile și regenerative. Suntem optimiști că avem alături parteneri importanți precum Arla, Vaekstfonden și alții”, a spus Mark Durno, managing partner AgriFood Rockstart.

Agrifood a investit în 20 de startup-uri de la mijlocul lui 2019. Rata de investiții follow on e de peste 70%, ceea ce demonstrează continuitatea proiectelor alese. Startup-urile au strâns până acum investiții de peste 10 milioane de euro. De asemenea, AgriFood e aliniat cu inițiativa Uniunii Europene privind neutralitatea climatică până în 2050, dar și cu cele 17 țeluri globale ale Națiunilor Unite.

Programul Rockstart Agrifood 2021 se va concentra pe producție de alimente în sistem regenerativ, procese circulare și distribuție, dar și consum responsabil de alimente.