Modex, principalul furnizor de baze de date blockchain, a fost una dintre cele 15 companii selectate dintr-un total de 55. „A fost o alegere dificilă pentru evaluatori din cauza unui grup de candidați extrem de competitiv”, a declarat un reprezentant B-Hub.

“Selectarea Modex la categoria companii ne arată încă o dată că ne aflăm pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea noastră. E nevoie de un sprijin major la nivel de UE în ceea ce privește adopția tehnologiei blockchain în sectorul public și mediul de afaceri, iar proiectul Horizon 2020 oferă acest lucru și prin acceleratorul B-Hub. În România am început implementări în sectorul public, iar prin acceleratorul susținut la nivel european ne dorim să promovăm know-how-ul pe care l-am acumulat în ultimii 3 ani, avem cu ce să ne prezentăm la nivel tehnologic de ultimă generație, dar și să învățăm lucruri noi ce ne vor duce mai departe”, a declarat Mihai Ivașcu, CEO și cofondator Modex.

Un material pe larg despre planurile Modex în 2020 poți descoperi aici, pe start-up.ro.

Modex Blockchain Database (Modex BCDB) facilitează adoptarea blockchain-ului prin combinarea tehnologiei blockchain cu mecanismele tradiționale de stocare a datelor într-o soluție hibridă patentată care ajută instituțiile publice și companiile să beneficieze de securitate, imuabilitate și integritate a datelor, fără investiții majore, instruire specială sau implementări de lungă durată.

Aflat la a doua ediție, B-Hub a selectat startup-uri blockchain de top din Europa pentru un program de accelerare personalizat. Au fost selectate companii cu sectoare de activitate variind de la identitate digitală la servicii bancare, mobilitate, securitate cibernetică, sănătate și multe altele.

B-hub for Europe este un proiect susținut de Startup Europe dedicat conectării ecosistemelor de inovare blockchain, ce contribuie la dezvoltarea blockchain-ului prin valorificarea excelenței tehnologice europene și sprijinirea creșterii business-urilor care integrează tehnologia blockchain.

Programul B-hub a fost conceput pentru a facilita apariția unicornilor de mâine și își propune ca startup-urile blockchain câștigătoare să își îmbunătățească potențialul de a-și vinde soluțiile pe piețele țintă, să câștige expunere la nivel european și să abordeze mai bine modelele de business bazate pe blockchain.

Acest program oferă startup-urilor câștigătoare acces la o rețea paneuropeană de întreprinderi, actori publici și startup-uri (Italia, România, Germania, Franța, Lituania), oportunități de conectare cu investitorii și consiliere privind accesul la fonduri publice.

Programul de accelerare se va desfășura pe o perioadă de 6 luni.