Frontline Ventures, o firmă de Venture Capital axată pe sprijinirea startup-urilor early stage, a lansat un fond cu valoare de 60 de milioane de euro destinat startup-urilor seed și pre-seed care produc software. Printre investitorii minori care au contribuit cu capital se numără The European Investment Fund, Allied Irish Banks sau Enterprise Ireland.

money bani crowdfunding

Firma, cu birouri în Dublin și Londra, va acorda investiții între 200.000 de euro și 3 milioane de euro startup-urilor europene cu produse B2B, scrie TechCrunch. Frontline Ventures se definește ca o firmă care investește în startup-uri europene din industria software care au potențialul de a trece de pe bătrânul continent în Statele Unite. De altfel, SUA este cea mai mare piață pentru producătorii de software B2B.

În 2013, Frontline a mai creat un fond de investiții, cu un capital de 50 de milioane de euro, și a investit în 27 de startup-uri europene de software. Printre investițiile notabile se numără CurrencyFair – care a strâns în total 25 de milioane de dolari - , StreetTeam – care a primit o investiție de 10 milioane de dolari în luna octombrie a anului trecut.