Cele cinci startup-uri și VC-ul japonez – OmiseGo, Cosmos, Golem, Maker, Raden și Global Brain (un fond japonez de venture capital) - au pus la bătaie 100 de milioane de dolari cu scopul de a ajuta alte proiecte interesante care au la bază Ethereum.

Denumit Ethereum Community Fund, fondul este deschis și altor companii de profil care își doresc să se alăture ca finanțatori. De asemenea, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, are rol de consultant în acest fond.

Potrivit TechCrunch, finanțarea va fi oferită sub formă de burse pentru startup-urile care fac proiecte pe Ethereum și care pot aduce plus valoare spațiului crypto și comunității. Valoarea acestor burse ar urma să varieze între 50.000 și 500.000 de dolari, în funcție de potențialul afacerilor.

Potrivit site-ului coinmarketcap.com, moneda Ethereum are o capitalizare în valoare de 92,6 miliarde de dolari, iar prețul la care se vinde este de 948,47 dolari.

La finalul lunii trecute, firma de capital risc Fabric Ventures a dat publicității un studiu despre ICO-urile de anul trecut, o modalitate foarte populară de finanțare pentru startup-urile din domeniul crypto. Astfel, 5,6 miliarde de dolari au fost strânse prin cumpărarea de monedă virtuală la un preț fix, înaintea lansării comerciale a unei criptomonede.

În România a fost organizat un ICO de către Football Coin, un joc de football manager și fantasy football care are propria monedă digitală. Cu ajutorul acestora utilizatorii pot să le folosească în joc sau, pe termen lung, pentru a cumpăra bunuri. Ei au strâns aproximativ 3 milioane de dolari în monedă digitală.