În ultimele zile, noi informații privind activitățile ilegale pe care le-ar fi făcut Nistor au apărut. Iar acestea par să explice mai bine motivul pentru care în anchetă s-au implicat procurorii din Statele Unite.
Potrivit ccn.com, care citează o publicație din Cluj, Nistor ar fi făcut parte dintr-un grup de infractori cibernetici care între 2014 și 2015 ar fi lansat mai multe atacuri de tip phishing îndreptate spre ținte din Statele Unite. Tocmai acela este și momentul în care Nistor a lansat Coinflux (startup-ul a fost fondat în 2015).
În total, 14 români sunt puși sub acuzare de autoritățile din Kentucky.
”Două dintre metode se derulau online, via phishing sau prin vânzări fictive de reclame (prin eBAY sau prin platforme online). De exemplu, românii trimiteau emailuri folosind programele de mesagerie instant sau prin numerele de telefon, sfătuind utilizatorii să ofere informații confidențiale pentru a intra în posesia anumitor premii, sau făcându-i să creadă că acele informații trebuie retransmise din cauza unor erori tehnice care au dus la pierderea acestora. În email era indicată o adresă web a instituției financiare care era clonată”, se precizează în raportul autorităților americane.
Vlad Nistor vine din zona financiară. A fost analist la fonduri de investiții și a fost mereu pasionat de macroeconomie și de inflație. "Bitcoinul e un experiment cu masă monetară fixă, deci e un sistem deflaționist", spunea în aprilie 2017 Vlad Nistor.