Nistor Vlad Călin ar avea calitate procesuală în două dosare penale, în legătură cu infracțiuni de înșelăciune, fraude informatice, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare a banilor.

La începutul acestui an, Vlad Nistor declara că startup-ul său a ajuns la peste 13.500 de utilizatori activi.

“Anul 2017 a fost unul foarte bun, am efectuat 53.319 tranzacții în valoare de 333,5 milioane de lei. Numărul de tranzacții a fost de 6 ori mai mare decât în 2016, iar ca și valoare de 5 ori mai mare. În ceea ce privește cifra de afaceri, încă se fac calcule, tot ce pot spune este că, la 9 luni, aceasta a fost de 6 milioane de lei”, spunea în ianuarie Vlad Nistor, CEO Coinflux.

Startup-ul său primea zilnic câte 50 de noi utilizatori, iar Coinflux începuse să lucreze la propriul portofel de monede digitale.

Vlad Nistor vine din zona financiară. A fost analist la fonduri de investiții și a fost mereu pasionat de macroeconomie și de inflație. "Bitcoinul e un experiment cu masă monetară fixă, deci e un sistem deflaționist", spunea în aprilie 2017 Vlad Nistor.

Administra bonduri pentru fonduri de pensii și a observat că zona de monede virtuale e nouă și fără prea mare concurență. A început să experimenteze personal, deși i-a fost teamă să cumpere bitcoin prima oară când a auzit de această monedă, pe când valora 15 dolari.

"Am început să fac tranzacții de pe contul personal în 2014, vindeam și cumpăram bitcoin. De acolo am tot crescut. Aveam un anunț plasat pe un site și utilizatorii deschideau o tranzacție cu noi, iar noi făceam plățile prin transfer bancar", își amintește Vlad Nistor.

Tot anul trecut, Coinflux fusese acceptat în cadrul programului de accelerare MVP Academy din București. Ca să dezvolte CoinFlux, Vlad Nistor a învățat să scrie cod de programare singur. Site-ul e construit de el.