Outlier.org este tot o platformă online de cursuri, însă nu va oferi lecții predate de vedete de la Hollywood, sau de tenismeni ori fotografi celebri. Platforma va pune la dispoziție cursuri pentru facultate.

Momentan plaforma se află în faza de testare și este disponibilă o versiune pilot a primelor două cursuri pe care le la oferi: Calculus I (calcul infinitezimal este denumirea dată ramurii analizei matematice care studiază schimbarea, operând cu mărimi infinitezimale, prin intermediul a două mari subramuri: calcul diferențial și calcul integral) și Introduction to Psychology. Fiecare dintre aceste cursuri costă 400 de dolari.

Studenții vor avea opțiunea de a alege între diverși profesori care predau cursurile (sunt de la University College London, MIT) și chiar se pot muta la alt profesor în timpul semestrului. Primele cursuri încep pe data de 9 septembrie.

Mai multe detalii despre noul proiect al cofondatorului MasterClass puteți afla dintr-un material realizat de jurnaliștii TechCrunch.