Investiția în franciza Pegas variază între 5.000 și 25.000 de euro, în funcție de dotările magazinului, mobilierului și partea de entertainment.

Pegas are acum șapte magazine proprii, la București, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Constanța, dar vinde și în 300 de magazine partenere. Anul acesta, scopul este deschiderea a câtorva alte zeci de magazine în franciză, în România și străinătate. De asemenea, alte 4 magazine proprii vor fi deschide în curând: două în București, unul în Cluj-Napoca și altul în Iași.

Conform datelor companiei, bicicletele Pegas au creat 28 de noi modele până astăzi și au vândut 25.000 de biciclete pe an. Andrei Botescu, fondator al Pegas, spune că la toamnă va fi pusă baza fabricii de bicicletele din România, pentru ca producția să fie făcută exclusiv aici. De asemenea, Pegas a aplicat la un fond de 3 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului de bike sharing și cu biciclete electrice.

Franciza Pegas poate fi accesată atât de cei care au un magazin deja, dar se adresează și celor care vor să ia o afacere de la zero. Practic, un magazin existent de biciclete se va transforma în Pegas sau poate integra un colț Pegas în interiorul acestuia. Conform site-ului oficial, magazinul ideal Pegas ar avea 100 de metri pătrați.

Taxa pentru franciza Pegas este de 5.000 de euro, iar investiția poate ajunge și la 25.000 de euro, în funcție de amploarea dotărilor. Cei care vor să se înscrie în franciza Pegas o pot face aici, pe site-ul oficial.

De curând Pegas a lansat și serviciul de bike sharing Ape Rider, prin care poți să iei o bicicletă de pe stradă și să mergi fără restricții prin București. Detalii despre serviciu aici.