Prin așa-numitul ‘asset deal’, Cegeka preia 25 de angajați și 12 contracte cu clienți la nivel internațional.

DAS Solutions creează și dezvoltă produse software funcționale pentru clienți internaționali din domeniul finanțelor și al asigurărilor, instituții de stat și e-commerce.

”Această achiziție înseamnă o consolidare a poziției noastre în Moldova. Prin această colaborare, ne extindem echipa din Moldova cu noi colegi calificați care au cunoștințe tehnologice avansate”, precizează Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

În viitor, Cegeka va continua să se concentreze asupra creșterii și extinderii sale la nivel european, inclusiv în România și Moldova. Cegeka dorește să devină un jucător important pe piața IT locală din Moldova.

”Ne dorim, printre altele, să încheiem parteneriate cu universități și alte organizații IT. Ambiția noastră este ca în următorii 3 până la 5 ani să ne extindem echipa din Moldova la 200 de angajați. Tot în acest interval ne dorim și să creștem în România și Moldova, și să ajungem împreună la o echipă de 1.000 de angajați ”, declară Tom De Vos, director Cegeka European Delivery Center.

”Prin colaborare putem asigura o dezvoltare mai rapidă în cadrul Grupului Cegeka. Drept urmare, această tranzacție este pentru DAS Solutions o etapă importanta de care suntem foarte mândri”, spune Elena Zamsa, CEO DAS Solutions.

Cu peste 5.000 angajați la nivel de grup în Europa, dintre care mai mult de 700 în România și Moldova, Cegeka este prezentă pe piață românească din 2011.

Cegeka este un furnizor european de soluții IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, cât și de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date și automatizare, precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps.