Înscrie-te pe platforma virtuală de evenimente Virtual IC pentru a participa la Future Banking Meetups, pentru a asculta ce au de zis speakerii, a le pune întrebări, dar și pentru a interacționa cu ceilalți participanți prin schimbul de contacte între oameni interesați de subiecte comune.


Ajuns la al cincilea an, Future Banking a dezvoltat și o serie de întâlniri de tip meetup care să răspundă mai bine întrebărilor de zi cu zi ale consumatorilor de servicii financiare.

Fiecare meetup va aborda o singură temă, care va fi dezbătută pe toate fețele alături de 2-3 experți din domeniu. Am început seria anul trecut cu autentificarea cu 2 factori și continuăm astăzi cu securitatea datelor bancare și protejarea tranzacțiilor online.

În 2021 vor mai urma cel puțin 9 meetup-uri, care vor acoperi diferite teme din banking, fintech, marketing și digitalizare. Ne-am propus ca prin aceste meetup-uri, realizate cu sprijinul Curious Tech Lion și ING Bank, bankingul să devină mai ușor de înțeles, iar comunicarea despre serviciile financiare să fie mai autentică.

Primul meetup al anului va fi Future Banking Meetups #2 - Siguranța online - care este realitatea din spatele știrilor și cum să-ți protejezi datele și banii din conturi.

Siguranța în online este întotdeauna un subiect fierbinte, cu povești despre fraude care ne inspiră teamă și ne fac să ne gândim cu îngrijorare la securitatea banilor din conturi sau cu date pe care le avem publice fără să ne dăm seama. Însă, realitatea este bazată pe cifre și pe metode specifice prin care experții din bancă și firmele de cybersecurity ne protejează tranzacțiile și interacțiunile din mediul virtual.

Tehnologia este upgradabilă, însă oamenii sunt de fapt cea mai slabă verigă în ecuația fraudelor.

Participă la meetup-ul Future Banking din 9 februarie, începând cu ora 10:00, pentru a decoperi de la experții ING cum să faci plăți cu cardul în siguranță și ce înseamnă cybersecurity într-o lume tot mai conectată, în care viața noastră s-a mutat pe net.

Înscrie-te pe platforma Virtual IC pentru a primi notificare atunci când începe întâlnirea online ca să poți discuta cu speakerii și cu ceilalți participanți în timp real.

Cine sunt speakerii?

Florin Costache - Head of ING Regional Information Risk Management Centre

Florin s-a alăturat echipei de Management al Riscului Informațional al ING Bank în 2006, iar din 2012 a fost numit Director al Centrului Regional de Management al Riscului Informațional ING.

Departamentul său monitorizează nivelul de implementare al standardelor de secururitate de risc în IT și continuitate, ca serviciile ING Bank să fie rezistente în fața atacurilor cibernetice.

Liviu Arsene, Global Cybersecurity Researcher, Bitdefender

Liviu Arsene este Global Cybersecurity Researcher la Bitdefender, compania românească ce este recunoscută drept compania de securitate cu cele mai bune servicii și produse, conform testelor independente. Liviu cercetează trendurile globale și ultimele încercări ale atacatorilor de a ne lua datele sau banii.

Poți afla mai multe despre cum să-ți protejezi banii și datele din seria online #NOHACK, realizată de start-up.ro și Bitdefender.

Liviu se concentrează pe acele atacuri avansate și persistente, de multe ori dezvoltate de grupări de hackeri susținute de state sau care au la dispoziție fonduri mari.

Înscrie-te pe platforma Virtual IC pentru a primi notificare atunci când începe întâlnirea online ca să poți discuta cu speakerii și cu ceilalți participanți în timp real.

Ce poți afla?

În timpul discuției relaxate de 90 de minute, vom încerca să aflăm de la Florin și Liviu răspunsuri la întrebări complexe, dar care sunt esențiale pentru activitatea noastră zilnică. Iată câteva exemple de lucruri pe care dorim să le aflăm și să le discutăm:

Cele mai importante riscuri din industria bancară în momentul de față, după ce 2020 a fost anul unei digitalizări forțate, dar și a adapătării infractorilor cibernetici.

  • Ce mail-uri trimite o bancă, dar și ce mail-uri nu vei primi niciodată de la o bancă?
  • Ce înseamnă ransomware, phishing sau alți termeni importanți din zona de securitate cibernetică?
  • Work from home și impactul asupra fraudelor cu bani folosindu-se de vulnerabilitatea oamenilor.
  • Cum se pregătesc băncile pentru a fi rezistente în fața unor atacuri informatice diverse?
  • Cele mai întâlnite atacuri informatice.
  • Cât de mult contează angajații pregătiți ca să-ți protejezi infrastructura, pentru că 29% din atacurile cibernetice asupra infrastructurilor bancare au pornit de la „insideri”, adică persoane din bancă ce nu au respectat regulile sau au dat click pe mail-uri de phishing.
  • Cât de siguri sunt banii digitali față de banii cash?
  • Cât de mult se pierde anual la nivel global din cauza infracțiunilor informatice?