Ai o idee de business pe care vrei să o dezvolți în 2019? Future Makers sprijină tinerii interesați de antreprenoriat prin ateliere, program de incubare, mentorat, conectare internațională și premii totale de 20.000 euro.

Sesiunea de înscrieri este deschisă până pe data de 2 iunie pe platforma www.futuremakers.ro.

”Pe 5 martie am lansat a doua ediţie Future Makers, program educaţional de antreprenoriat pentru 2.000 de tineri, dar și o competiţie de idei de business pentru viitor cu premii totale de 20.000 de euro”, spun organizatorii Future Makers 2019.

Aceștia și-au propus ca în a doua ediție să includă peste 2.000 de tineri (18-29 de ani) din București, Ploiești, Craiova, Cluj, Iași, Timișoara, Oradea, Bacău, Român, Piatră Neamț, Târgoviște, Pitești, Sibiu, Albă Iulia, Tg. Mureș, Constanța, Brașov, Tg.Jiu, Slatina, Baia Mare, Galați, Reșița, Râmnicu Vâlcea și alte centre universitare.

Vor fi organizate ateliere de antreprenoriat unde vor fi discuții despre trenduri de viitor, precum și despre modul în care viitorii antreprenori pot genera idei de business sustenabile.

Acestea se vor desfășura în perioada martie - mai 2019. Pe site-ul Future Makers vor fi disponibile în curând toate datele celor 30 de ateliere din țară.

Timp de 3 luni sprijinim în programul de incubare 50 de idei finaliste pe care le transformăm în planuri concrete de business. Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională a Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele își vor prezenta ideile în fața juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine”, mai spun cei de la Future Makers 2019.

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%), alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, cofondator Social Innovation Soluntions.

Citește povestea Innei Braverman, copilul care a trăit explozia de la Cernobîl scoate energie din valuri.