Essensys este un furnizor de servicii de dezvoltare software, iar echipa mReady are experiență în sectorul dezvoltării aplicațiilor mobile.

”Fuziunea Essensys cu mReady este un pas natural pentru ambele companii. Ne leagă o relație de colaborare, ambiții și valori comune și, nu în ultimul rând, prietenia dintre echipele noastre. Această tranzacție reprezintă fundația grupului de companii Essensys și un prim pas în strategia de dezvoltare a grupului. În urma fuziunii rezultă o echipă extinsă și mai puternică, un portofoliu extins de servicii și o viziune comună de dezvoltare. Credem foarte mult în potențialul României de a deveni un jucător relevant în domeniu IT&C, iar viziunea și ambiția noastră este să construim una din companiile românești de tehnologie relevantă global”, afirmă Mihai Matei, CEO Essensys Software.

Prin această mișcare strategică, grupul Essensys ajunge la 125 de angajați cu experiență în dezvoltarea de produse și soluții software de complexitate ridicată și cu o abordare multidisciplinară care include consultanță și analiză de business, design și dezvoltare de produs, arhitectură software, dezvoltare software pentru soluții cloud, web, mobile și GIS (Geographic Information System) pentru clienți din domenii diferite.

”Am găsit în Essensys un partener cu valori comune cu ale noastre, care pune nevoia clientului și calitatea pe primul loc, iar acum, prin sinergiile din grup, vom avea o contribuție accelerată și cu impact global la industria de IT. Am pornit la drum cu ambiția de a transforma business-urile din România să devină Mobile Ready aplicând o gândire de produs într-o companie de servicii. După 11 ani și peste 200 de aplicații pentru clienți ca Engie, Veolia, 7Card, Pluria, WWF, GreenPeace, suntem recunoscători pentru încrederea fiecărui client în echipa noastră, fără de care nu am fi putut avea același impact”, spune Andrei Costescu, CEO mReady.

Prin alăturarea celor două companii, grupul Essensys își va consolida poziția în piața ca furnizor și integrator de tehnologie pentru sectoarele public și privat din România și din străinătate, iar clienții vor avea acces la un portofoliu mai variat de soluții software precum și o echipă extinsă de specialiști și consultanți în tehnologie.

Essensys este un furnizor premium de soluții software și servicii end-to-end cu o experiență de peste 17 ani, atât pe piața internă, cât și la nivel internațional. Pe lângă web, cloud și mobile, portofoliul companiei include și servicii GIS, o îmbinare strategică de competențe tehnice care ne oferă o poziție privilegiată în piață.

mReady este o companie românească fondată în 2011, specializată în dezvoltarea aplicațiilor mobile. Compania acoperă o plajă largă de servicii, de la analiză, design grafic, design UX și dezvoltare software. Portofoliul mReady include peste 200 de aplicații native Android și iOS pentru clienți corporate sau startup-uri de talie internațională.