Clinica pornește activitatea luni, 14 octombrie, în București, pe Str. Louis Blanc, nr. 19A și dispune de 8 cabinete dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, de 4 rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și de un centru de radiologie dentară digitală. În clinică, vor putea fi tratați și copiii cu autism sau alte afecțiuni care necesită și intervenția unui medic anestezist pediatru. Pentru implementarea conceptului, o premieră pentru România, a fost necesară o investiție de 1,25 milioane de euro.

Decizia concentrării unei echipe de 30 de medici, asistente, personal de suport pregătite pentru abordarea integrată a problemelor pentru copii și adolescenți, prin accentul pe experiența digitală, vine în contextul în care 30% dintre familiile care au în îngrijire copii nu i-au adus niciodată pe cei mici la dentist (conform studiului Millward Brown realizat la începutul acestui an în România). Același studiu arată că prima vizită la medicul stomatolog are loc între 3 și 5 ani, iar incidența cariilor dentare este de 75% la copiii cu vârste între 6 și 11 ani.

„Copiii sunt viitorul nostru și avem șansa, odată cu ei, să construim o bază solidă de sănătate, pornind corect la drum prin educație, prevenție și o abordare diferită, bazată pe tehnologie și poveste. Am dezvoltat acest concept fiind inspirat de copiii mei și crezând puternic că sănătatea reală se poate obține prin înțelegerea pacienților și a resorturilor la care ei răspund, pentru a privi cu deschidere vizitele la stomatolog și importanța sănătății. Acesta este standardul pentru noi, iar modelul va fi implementat în toate clinicile din celelalte oraşe”, declară dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

“Ideea pe care o avem în minte în interacțiunea cu fiecare pacient este că ne dorim ca din copilul de astăzi să iasă adultul responsabil de mâine. Prioritizăm educația pentru deprinderea unor obiceiuri care să îi permită să fie sănătos fizic și psihic, prevenția și tratamentele minim invazive, utilizând materiale care ajută la vindecare. Dorința noastră este ca orice copil să aibă o experiență cu adevărat excepțională, de la modul în care se simte, în care comunică, interacționează, învață“, completează Asma Năstase-Battah, coordonator Pedodonție în cadrul Clinicilor Dentare Dr.Leahu.

Academia Spațială Dr. Leahu este un spațiu dezvoltat pe un concept futurist bazat pe experiența digitală și sincronizat cu preferințele generației actuale. Personaje originale, precum Dințică, Vrăjitoarea Carie sau Exploratorul Spațial, alături de soluții de gamification, proiecții digitale, jocuri online pe tabletă, îl poartă pe fiecare pacient într-o călătorie în lumea planetelor pentru a descoperi, prin joc și interacțiune, importanța sănătății orale și a vizitelor periodice la medicul stomatolog. Mai multe informaţii se găsesc aici – www.academiaspatiala.ro.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr.Leahu deține, de astăzi, 9 clinici - șase centre în București, o clinică în Pitești, una în Timișoara și una în Turda. Cu o echipă de 250 de angajați si colaboratori, rețeaua are un portofoliu complex de soluții și cazuistică, construit în cei nouă ani de existență, pentru câteva zeci de mii de pacienți. Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.cliniciledrleahu.ro.