Dacă ați urmărit clipul anterior, înseamnă că v-ați făcut deja o idee despre performanțele lui Motorola edge+. Începând de azi le vom diseca pe cele mai importante, iar în acest clip din serie vreau să ne concentrăm pe distracție.

Nu putem vorbi despre gaming pe mobil fără să vorbim despre display-ul lui Motorola edge+. Este un ecran cinematic, cu rezoluție FHD+ și diagonală generoasă, de 6,7 inch. E un display mai mare și mai bun decât cele de pe consolele portabile, asta și pentru că oferă o rată de refresh de 90Hz. E foarte rapid, pentru ca tu să ieși mereu învingător în jocurile care necesită viteză de reacție mare și responsivitate crescută. Display-ul luminos de tip OLED este compatibil cu standardul HDR10+, deci știi că vei avea parte de cel mai bun contrast și cele mai vii culori.

Tot aici mi se pare important să vorbim și despre difuzoare. Motorola edge+ vine cu cele mai puternice difuzoare stereo incluse vreodată cu un smartphone. Sunetul este clar și oferă bass la un nivel absolut surprinzător pentru un smartphone. Asta înseamnă că vei fi și mai absorbit de acțiunea din jocul tău preferat. Totul se datorează colaborării dintre Motorola și Waves Audio, companie care a câștigat un premiu Technical Grammy.

Dar haideți să vorbim despre ce contează cel mai mult atunci când vorbim despre hardware de gaming. Mai exact, să vedem ce specificații are și ce performanțe oferă Motorola edge+

Noul smartphone de top de la Motorola este bazat pe cel mai puternic procesor mobil de pe piață la momentul actual - adică Qualcomm Snapdragon 865. Acesta are 8 nuclee pe 64-biți, echipat cu nanotehnologie avansată, cu cele mai înalte performanțe posibile utilizate în prezent pe dispozitivele Android.

Pentru performanțe în gaming, procesorul vine cu nucleul primar de 2,84 Ghz ARM-Cortex A77, dar și cu alte trei nuclee puternice de 2,42 GHz ARM-Cortex A77. Procesorul este ajutat și de memoria RAM de ultimă generație - cei de la Motorola au optat pentru 12GB de memorie de tip LPDDR5 care ajută atât în gaming cât și în multitasking.

Cum se comportă telefonul? Excelent. Am încercat mai multe jocuri în intervaluri mai lungi sau mai scurte, iar Motorola edge+ nu a dat nicio secundă vreun semn de oboseală. Totul s-a mișcat excelent și fără lag, fără temperaturi crescute, fără erori. E un smartphone care duce orice joc disponibil pe piață la momentul actual.

Motorola primește încă o bulină verde pentru spațiul său de stocare. Acesta are 256GB, suficient pentru toate jocurile tale preferate, și dispune de funcția Turbo Write ce oferă o viteză de scriere de două ori mai mare decât cele oferite de alte smartphone-uri, folosind standardul UFS 3.0. Asta înseamnă că jocurile se vor descărca foarte rapid, iar timpii de încărcare vor fi și ei mai mici.

Dar edge+ vine și cu o serie de funcționalități gândite special pentru gameri. Haideți să le descoperim.

Grupate sub denumirea de Moto Gametime, aceste funcții oferă o experiență de gaming neîntreruptă și intuitivă. Poți folosi marginile display-ului Endless Edge pe post de triggere în anumite jocuri, poți bloca orice fel de notificare în timp ce te joci și poți face setări rapide dintr-un meniu special. Mai există și opțiunea de a selecta o serie de aplicații pe care să le ai rapid la îndemână în timp ce te afli într-un joc - astfel, fără a părăsi jocul, poți deschide o fereastră plutitoare cu o aplicație de chat pentru a transmite un mesaj rapid, după care îți poți relua sesiunea de gaming. Sunt funcționalități pe care sigur le vei aprecia dacă ești fan al gamingului pe mobil.

Cam atât despre caracteristicile pentru gameri ale lui Motorola edge+. În următorul clip vom vorbi despre autonomie. Până atunci vă doresc o zi bună și spor la joacă!