Între 17 și 19 iunie, Garage48 aduce la TechHub Bucharest un hackathon de 48 ore pe parcursul căruia vor fi create soluții de digitalizare a guvernanței României. Evenimentul reunește programatori, designeri, oameni de marketing, antreprenori și experți din sectorul public care își vor transforma ideile în prototipuri funcționale. Participarea la eveniment este gratuită, iar aplicațiile sunt deschise, aici.

Antreprenorii, programatorii și reprezentanții sectorului public care își doresc digitalizarea Guvernanței României și inovarea tehnologiilor actuale sunt invitați să participe la hackathonul Garage48, susținut de Microsoft și găzduit de TechHub Bucharest. Scopul evenimentului este să creeze aplicații și servicii care, odată implementate, pot îmbunătăți modul în care funcționează sectorul public.

Toți participanții la eveniment vor avea la dispoziție 90 de secunde pentru a-și prezenta produsul sau serviciul la care se gândesc, după care vor alege ideea în care cred cel mai mult și vor construi echipe complete, formate din oameni tehnici, designeri, specialiști în marketing și manageri de proiect. 10 până la 14 idei vor fi transformate în prototipuri funcționale pe parcursul hackathonului de 48 de ore. 

13087429_10153373683802142_6344227539841051013_n

Pe lângă premiile oferite de organizatori și un mediu de lucru care stimulează inovația, participanții vor lucra sub atenta îndrumare a mentorilor internaționali cu experiență, care le vor oferi feedback și sprijin în dezvoltarea ideilor inițiale.

Printre aceștia se numără:

  • Andres Susi, antreprenor în tehnologie și investitor;
  • Priiit Salumaa, cofondator Mooncascade & Garage48;
  • Krists Avots, Director Business Development @Lattelecom;
  • Helen Kokk, expert UI/UX;
  • Margus Simson, CEO & E-Services Expert @ Ziraff;
  • Radu Ștefan, Technical Evangelist @ Microsoft;
  • Sorin Pește, Technical Evangelist @ Microsoft;
  • Denis Chiurtu, Startups & Academic Evangelist @ Microsoft.

Mai multe detalii despre mentori și agenda evenimentului sunt disponibile, aici.

Participarea la eveniment este gratuită, iar aplicațiile sunt deschise online, aici

”O guvernanță digitalizată, atât în adminstrația centrală, cât și în administrația locală este unul dintre cele mai importante lucruri care ar putea îmbunătăți viața locuitorilor din România. Suntem foarte mândri că putem aduce tehnologia și suportul de care este nevoie într-un hackathon de 48 de ore. Sunt convins că, împreună cu prietenii noștri de la TechHub și Garage48, vom sprijini idei și startup-uri care au potențialul de a se transforma în soluții tehnice care vor digitaliza sectorul public din România.”, Denis Chiurtu, Startups & Academic Evangelist, Microsoft.

Garage48 este un eveniment care se desfășoară pe parcursul unui weekend, în cadrul căruia participanții pot dezvolta produse sau își pot începe propriul startup.  Conceptul Garage48 este o combinație între un hackathon și un exercițiu complex de dezvoltare a unui produs de la zero. Originar din Estonia și Silicon Valley, conceptul Garage48 s-a extins cu ușurință în țările cu o dezvoltare tehnologică semnificativă precum Estonia, Ucraina, Letonia, Belarus, Georgia, Ghana, Uganda, Kenya și acum în București, România.