Ce reprezintă gestionarea flotei și cum poate contribui la creșterea profiturilor? Acest articol va defini termenul în sine, va discuta despre beneficiile pe care le aduce și va explora noutățile tehnologice care contribuie la dezvoltarea industriei de transport rutier.

Eurowag oferă soluții de gestionare a flotei pentru a vă menține afacerea pe drumul cel bun. Citiți în continuare pentru a afla ce avantaje oferă software-ul nostru de gestionare a flotei și telematica avansată companiilor de transport rutier.

Ce înseamnă gestionarea flotei?

La modul general, gestionarea flotei reprezintă administrarea globală și strategică a vehiculelor unei companii. Aceasta implică supravegherea unei game largi de activități și competențe cu scopul de a îmbunătăți eficiența resurselor.

Termenul de gestionare a flotei cuprinde totul, de la selectarea vehiculelor potrivite pentru nevoile specifice ale afacerii dumneavoastră, până la monitorizarea întreținerii vehiculelor, a consumului de combustibil, a performanțelor și a comportamentului șoferilor. Acest lucru poate fi o sarcină dificilă pentru dispeceri care trebuie să monitorizeze sute de vehicule zilnic, dar și pentru flotele mai mici, care dispun de timp și forță de muncă reduse pentru a se dedica logisticii și gestionării resurselor.

Multe companii de transport au apelat la firme terțe de gestionare a flotei, care utilizează programe software și alte instrumente pentru a îmbunătăți analiza datelor și identificarea punctelor slabe. Aceste mijloace de gestionare a flotei au devenit o parte neprețuită a operațiunilor zilnice ale unora dintre cele mai de succes întreprinderi bazate pe flote.

Cum funcționează instrumentele de gestionare a flotei?

Sistemele de gestionare a flotei se bazează pe un software specializat, fiind completat de alte tehnologii, pentru a furniza date precise pentru monitorizarea tuturor vehiculelor din flotă. Colectarea datelor se realizează prin intermediul telematicii, care combină senzorii de la bord și tehnologia GPS pentru a colecta informații în timp real despre un vehicul. De obicei, dispozitivul telematic este instalat în vehiculele flotei pentru a monitoriza și aduna informațiile necesare.

Datele colectate pot include aspecte precum locația vehiculului, viteza, performanța, starea motorului și chiar comportamentul șoferului. Aceste informații sunt apoi centralizate pe o platformă pentru analiză.

Ulterior, sunt utilizate instrumente analitice și algoritmi pentru a procesa datele colectate și pentru a genera rapoarte, care oferă informații valoroase despre performanța generală a flotei. Rapoartele pot fi personalizate pentru a se concentra pe factori specifici, cum ar fi eficiența combustibilului, durata medie de deplasare sau optimizarea rutelor. Această monitorizare poate fi utilă atunci când vine vorba de redirecționarea vehiculelor în cazul închiderii drumurilor sau al congestionării traficului. Informațiile furnizate pot ajuta șoferii, dispecerii și managerii să ia decizii în cunoștință de cauză în timpul deplasării.

Care sunt beneficiile gestionării flotei?

Informația înseamnă putere, iar soluțiile de gestionare a flotei de la Eurowag le oferă companiilor mai multe date pentru a lua decizii mai bune. Capacitatea de a monitoriza vehiculele în timp real le permite managerilor de flote să anticipeze problemele înainte ca acestea să apară și să facă schimbări din mers, precum și să analizeze tendințele datelor în timp pentru a căuta oportunități de creștere a eficienței.

Din punct de vedere financiar, monitorizarea eficienței combustibilului și a necesităților de întreținere a vehiculelor le permite companiilor să implementeze strategii de îmbunătățire a operațiunilor prin optimizarea rutelor și reducerea timpilor de inactivitate. De asemenea, poate ajuta la minimizarea curselor efectuate fără încărcătură.

Prin revizuirea datelor referitoare la șoferi, clienții noștri pot corecta comportamentele riscante, cum ar fi depășirea vitezei și frânarea bruscă, ceea ce contribuie la încurajarea unor practici mai bune. Conformitatea la cerințele de reglementare, cum ar fi timpii de conducere și de odihnă, este simplificată prin înregistrarea automată a orelor de serviciu, contribuind la reducerea riscului de amenzi și abateri. Toate acestea pot contribui la economii prin reducerea costurilor de asigurare.

Multe sarcini administrative pot fi simplificate și automatizate cu ajutorul software-ului de gestionare a flotei de la Eurowag. De exemplu, jurnalul de bord electronic, documentația digitală și programarea automată cu privire la mentenanță pot reduce birocrația și alte sarcini administrative. Totodată, pentru a reduce și mai mult costurile și timpul de muncă pot fi integrate mai multe instrumente telematice, cum ar fi cele de gestionare a inventarului, dispecerizare și salarizare.

Monitorizarea în timp real permite localizarea vehiculelor și delimitarea geografică. Aceste instrumente sunt utile pentru a preveni furtul sau utilizarea neautorizată.

Îmbunătățirea serviciilor pentru clienți este un beneficiu subestimat al software-ului nostru. Având în vedere că locația vehiculelor și starea drumurilor sunt afișate în timp real, companiile le pot oferi clienților termene de livrare mai precise și pot furniza actualizări în cazul în care apar întârzieri neașteptate.

Ținând cont de numeroasele potențiale beneficii, este evident de ce din ce în ce mai multe companii de transport utilizează software-uri și date telematice pentru îmbunătățirea afacerilor. Grație suitei de soluții inovatoare oferite pentru gestionarea flotei, Eurowag a devenit rapid unul dintre cele mai de încredere nume din industria europeană a transporturilor și a camioanelor.

Gestionarea flotei cu Eurowag

În prezent, Eurowag le oferă clienților săi acces la cel mai puternic și mai modern software de gestionare a flotei. Telematica vă permite să monitorizați vehiculele în timp real și poate furniza informații utile, cum ar fi consumul de combustibil și diagnosticarea vehiculelor. Puteți urmări cu ușurință orele de serviciu pentru fiecare șofer, pentru a rămâne în conformitate cu normele de siguranță. De asemenea, poate preveni furtul de combustibil prin urmărirea volumului de carburant din rezervorul vehiculului.

Cu ajutorul sistemului Enhanced Vehicle Assistant (EVA), Eurowag a dus confortul și eficiența la un nivel superior. Sistemul EVA nu permite doar accesul la un software puternic de gestionare a flotei, cu toate avantajele discutate mai sus, ci poate funcționa și ca unitate de bord (OBU) pentru plata taxelor de drum în mai multe țări din UE. Acesta include o tehnologie de prevenire a fraudelor la realimentare care vă avertizează cu privire la orice potențiale tranzacții neautorizate și vă poate ajuta să reduceți costurile la combustibil prin optimizarea rutelor și reducerea timpilor de inactivitate.

Partea cea mai bună? Sistemul EVA oferă aceste servicii într-un singur dispozitiv. Toate tranzacțiile efectuate pe contul asociat sunt raportate pe o singură factură, ceea ce contribuie și mai mult la reducerea problemelor administrative. În plus, sistemul EVA se actualizează automat, astfel încât vă puteți bucura instantaneu de orice tehnologie sau funcție nouă, pe măsură ce acestea devin disponibile.

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune modalități de a maximiza profiturile, simplificând în același timp operațiunile, soluțiile de gestionare a flotei de la Eurowag prin intermediul sistemului EVA reprezintă cea mai potrivită soluție.

Contactați-ne astăzi pentru a afla cum vă poate ajuta Eurowag să vă pregătiți compania de transport rutier pentru drum, indiferent de destinație.