Vlad Prioteasa și Cosmin Poenaru, fondatori ai Gift Idea, au povestit despre evoluția afacerii de la 200 la 300.000 de cadouri pe sezon în doar 10 ani.

Ce este Gift Idea?

Gift Idea nu este doar o simplă companie de cadouri, ci o experiență în sine pentru cei care doresc să ofere momente de bucurie și apreciere celor dragi. Punem accent pe arta de a transforma gesturile obișnuite de daruire în adevărate experiențe de neuitat. Pasiunea pentru creație, ne-a ghidat și ne-a ajutat să dezvoltăm un mediu în care fiecare cadou devine emoție.

Fie că este vorba despre sărbători tradiționale precum Crăciunul sau Pastele, sau evenimente corporate ne străduim să aducem acea scânteie de inovație și unicitate în fiecare coș cadou. Noi înțelegem că fiecare ocazie este specială și trebuie să fie reflectată prin intermediul cadourilor potrivite. Astfel, toate produsele pe care le creăm sunt o expresie a atenției noastre la detalii și a dorinței noastre de a crea ceva cu adevărat unic.

Clientul este în centrul atenției noastre, iar produsele sunt atent selectate astfel încât să țină cont de semnificația fiecărei ocazii și să respecte cerințele fiecărui client. De la selecția meticuloasă a produselor, ambalarea personalizată, până la atenția acordată fiecărui detaliu, fiecare coș cadou creat de noi devine o poveste în sine. Suntem mândri să contribuim la clipe speciale din viața oamenilor și să aducem o notă distinctă în arta daruirii. În esență, Gift Idea nu este doar despre cadouri, ci despre a împărtăși emoții, a crea amintiri și a aduce un zâmbet pe chipurile celor care primesc darurile noastre.

Cum este business-ul Gift Idea în prezent?

Gift Idea a demonstrat o performanță impresionantă în ceea ce privește capacitățile sale de producție și impactul pe piața cadourilor.Am crescut capacitatea de productie de la sute de bucati pe zi, la mii de bucati, iar anual vindem mai mult de 300.000 de coșuri corporate. Aceste cifre reflectă încrederea pe care clienții o au în calitatea produselor Gift Idea și ne poziționează ca lideri de piață în acest segment.

Cu peste 3.000 de clienți în portofoliu și cu o acoperire pe întreg teritoriul național, Gift Idea a reușit să creeze un impact în fiecare colț al țării datorită produselor accesibile și disponibile unui număr tot mai mare de clienți.

Cum gestionați eficient un volum atât de mare de cadouri într-un interval scurt?

An de an, am înregistrat o îmbunătățire continuă a fiecărei etape a operațiunilor noastre, începând de la procesul de ambalare și până la momentul livrării. În mod constant, am perfecționat fiecare etapă a procesului nostru de lucru și am implementat cu succes soluții avansate, precum sistemele ERP (Enterprise Resource Planning) și WMS (Warehouse Management System). Aceste au generat un impact dublu asupra activității noastre: pe de o parte, am reușit să reducem costurile, iar pe de altă parte am mărit semnificativ productivitatea, contribuind la o eficiență operațională superioară. În plus, avem capacitatea de a urmări fiecare produs pe parcursul întregului său traseu, începând de la intrarea în depozit și până la momentul livrării, iar acest lucru ne asigură transparență și siguranță, elemente esențiale în asigurarea calității și eficienței noastre.

Cine sunt clienții Gift Idea?

Am dezvoltat o colaborare exclusivă cu persoanele juridice, ce activează în diverse industrii precum: auto, farmaceutică, telecomunicații, imobiliare sau industria bancară. Pe parcurs, ne-am adaptat la nevoile pieței și am extins oferta noastră și către clienți persoane fizice, care pot achiziționa produsele noastre din marile lanțuri de magazine, de la revânzători sau prin intermediul companiilor de distribuție.

În ansamblu, clienții Gift Idea sunt cei care împărtășesc valoarea autenticității în procesul de dăruire. Ne bucurăm să fim alături de ei și să contribuim la crearea de momente speciale și la întărirea legăturilor umane.

Cum ați reușit să atrageți și să mențineți clienți stabili?

Pentru a consolida legăturile cu clienții și a atrage parteneri de afaceri pe termen lung, Gift Idea a adoptat o strategie de afaceri centrată pe excelenta calității și orientată către client. De la început, ne-am asumat angajamentul de a oferi produse decalitate, in concordanta cu solicitarile pietei. Colaborarea cu producători de încredere și furnizori de renume a reprezentat un pas important în atingerea acestui obiectiv. Alegând cu atenție fiecare element, de la ingrediente și materiale până la design și ambalare, ne asigurăm că fiecare produs reflectă standardele noastre înalte și că transmit mesajul pe care clienții noștri doresc îl doresc.

Asigurăm fiecărui client o experiență excelentă, începând de la momentul în care plasează cererea sau până la livrarea cadoului. Echipa noastră client service abordează fiecare solicitare cu profesionalism și promptitudine, oferind consultanță personalizată. Această abordare ne-a permis să dezvoltăm relații strânse cu clienții noștri, bazate pe încredere și satisfacție. Feedback-ul pozitiv și recomandările de la clienții mulțumiți nu doar că ne confirmă poziția în piață, ci contribuie și la consolidarea relațiilor noastre de lungă durată.

Pentru noi, menținerea unui standard înalt de calitate nu este doar o strategie, ci o parte integrantă a identității noastre ca brand. Suntem mai mult decât furnizorul de cadouri - suntem partenerul tău care înțelege importanța fiecărui detaliu în daruirea unui cadou și care se angajează să ofere experiențe autentice și memorabile. Această abordare ne motivează să depășim așteptările clienților și să continuăm să ne îmbunătățim pentru a rămâne mereu prima opțiune pentru cei care caută coșuri corporate.

Ne puteți oferi mai multe detalii despre echipa din spatele Gift Idea?

Echipa noastră este nucleul Gift Idea. Suntem o comunitate de profesioniști pasionați, cu experiență vastă și cu un angajament comun pentru calitate și inovație. Fiecare membru al echipei noastre aduce un set unic de abilități și cunoștințe și contribuie la crearea unui mediu de lucru dinamic și plin de creativitate.

Suntem mai mult decât angajați - suntem gurmanzi în adevăratul sens al cuvântului. Ne preocupăm de fiecare detaliu, de la selecția ingredientelor pentru o cutie de ciocolată la alegerea perfectă a unui vin pentru a completa un coș cadou, iar pentru că suntem pasionați de ceea ce facem ne permite să oferim o experiență autentică clienților noștri și să creăm cadouri unice care transmit bucurie.

Înțelegem că fiecare componentă a unui coș cadou trebuie să fie perfect echilibrată pentru a crea o experiență memorabilă. Astfel, colaborarea cu experți în domeniu ne permite să alegem cu încredere cele mai rafinate produse. Rămânem mereu conectați la tendințele din industrie și la evoluțiile pieței. Ne străduim să fim mereu la curent cu cele mai recente inovații și preferințe ale clienților pentru a putea adapta oferta noastră în mod corespunzător.

Ce vă motivează în activitatea voastră?

În fiecare zi ne motivează dorința profundă de a crea momente speciale și de a împărtăși bucuria prin intermediul cadourilor. Fiecare coș cadou, fiecare pachet frumos ambalat, fiecare detaliu selectat cu grijă poartă cu el dorința noastră de a aduce zâmbete în viețile clienților noștri.

Iar fiecare reacție de mulțumire și când un cadou creat de noi aduce fericire și surprindere ne confirmă că ceea ce facem nu este doar o afacere, ci o modalitate prin care putem contribui la transformarea momentelor obișnuite în amintiri memorabile. Suntem onorați să vedem că fiecare cadou pe care îl livrăm poate să transmită aprecierea, afecțiunea sau recunoștința într-un mod unic.

Inovația reprezintă o altă sursă constantă de motivație pentru noi. Suntem în permanență dornici să căutăm modalități noi de a oferi experiențe autentice clienților noștri. Fie că este vorba despre noi produse în portofoliu sau despre dezvoltarea de soluții personalizate pentru cerințele clienților, inovația ne stimulează să evoluăm și să creștem în mod continuu. Suntem motivați să fim mai mult decât furnizori de cadouri - ne dorim să fim părtași în momente speciale, să oferim construim legături autentice între oameni prin intermediul produselor noastre.