Ca urmare a dezvoltării business-ului în România, GlobalLogic estimează o creștere de până la 25% a echipei locale, principala sursă de creștere fiind atragerea de clienți din domeniile sănătății, auto, industrial și telecomunicații.

GlobalLogic și-a exprimat dorința de a intra pe piața din Romania încă de acum câțiva ani, fiind atrasă de forța de muncă locală din domeniul IT: ingineri/programatori, testeri, arhitecți, designeri UX/UI, care stăpânesc limbajul specific și dețin experiență în domeniu.

”Am fost interesați de România de ceva vreme, fiind impresionați de experiența celor aproximativ 200.000 specialiști IT la nivel local. Cu o puternică expertiză în inginerie, vedem un potențial uriaș în a duce GlobalLogic în topul jucătorilor IT, nu numai la nivel local, cât și în întreaga regiune. Suntem foarte entuziasmați de oportunitățile ce vor urma și dorim să le valorificăm atât pentru dezvoltarea business-ului, cât și pentru a genera un impact pozitiv în comunitățile din care devenim parte”, spune Igor Byeda, Group Vice President și Head of GlobalLogic Europe.

Achiziția Fortech de către GlobalLogic face parte dintr-un plan strategic desfășurat pe mai mulți ani, ce are ca scop extinderea amprentei la nivel european și asigurarea unor servicii cu valoare adăugată clienților din întreaga lume. Tranzacția aduce noi perspective pentru echipa și clienții Fortech, în timp ce GlobalLogic continuă să își dezvolte prezența deja semnificativă în Europa.

Ca jucător independent, Fortech a evoluat organic timp de două decenii, ajungând astăzi la peste 1150 de ingineri în 4 centre de distribuție din România și consolidându-și relația la nivelul comunităților de specialiști din domeniul IT din toată țara.

Printr-o abordare orientată spre client, importanța companiei în rândul furnizorilor de servicii tehnologice din Europa Centrală și de Est a crescut continuu, devenind o alegere de încredere pentru IMM-uri și companii internaționale de top. Sub îndrumarea CEO-ului și co-fondatorului Călin Văduva, Fortech devenind una dintre cele mai mari și căutate companii din domeniul tehnologiei din România, la momentul preluării de către GlobalLogic.

”În decursul ultimilor ani, Fortech a cunoscut o creștere constantă, ceea ce ne-a transformat într-una dintre cele mai mari companii cu acționariat românesc. Cu toate că ne mândrim cu această realizare, am conștientizat că extinderea peste granițele noastre este esențială pentru un succes sustenabil. După o analiză atentă, am găsit în GlobalLogic partenerul ideal pentru dezvoltarea noastră globală. Împărtășim cu ei nu doar o viziune comună pentru dezvoltarea în piața din România, ci și cultura și valorile de bază. Alăturându-ne GlobalLogic, și conglomeratului Hitachi, avem noi oportunități pentru creștere a echipei și posibilitatea de a ne extinde capabilitățile din zona serviciilor pentru clienții noștri,” a spus Călin Văduva, CEO și Co-fondator Fortech.

Pentru Fortech și GlobalLogic, achiziția înseamnă alăturarea talentelor și creșterea business-ului. În viitor, echipa vizează să angajeze oameni din întregul domeniu de IT, inclusiv programatori, specialiști în testare manuală și automată, analiști, specialiști în analiza datelor, manageri de proiecte, arhitecți UI/UX, din toate orașele din România, inclusiv București, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Brașov, cu potențial de extindere și în alte zone, precum Timișoara.