După București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești, Brăila și Galați sunt cele mai noi orașe în care Glovo își extinde operațiunile anul acesta.

“Principalele criterii după care alegem în ce oraș ne extindem sunt dimensiunea acestuia și puterea de cumpărare, urmate de câți parteneri potențiali există, cât de ușor putem găsi curieri și cât de repede găsim o persoană care să administreze orașul respectiv”, a declarat Victor Răcariu, Director General Glovo România.

Glovo este un marketplace care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice. În aplicație există categorii predefinite de unde utilizatorii pot alege în funcție de ce își doresc să comande - Mâncare, Magazine, Supermarket, Drogherie sau Băuturi. În plus, prin butonul "Orice", utilizatorii pot comanda orice doresc din orașul lor, precum obiecte decorative sau echipament sportiv de la magazinul preferat, cu condiția sa se încadreze în dimensiunile cutiei Glovo și să nu depășească 9 kg. În plus, în București, aplicația este activă non-stop vineri și sâmbătă.

Categoria "Curier" este folosită pentru a trimite în mai puțin de o oră pachete sau plicuri în oraș, respectând dimensiunile menționate. Serviciul permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasă, la birou sau la prieteni, precum ochelari, chei, genți pentru ora de sport etc.

Până în acest moment, în România, peste 7,2 milioane de produse au fost comandate prin intermediul aplicației, din toate cele 8 categorii, restaurantele, supermarketul și curierul rapid fiind cele mai solicitate opțiuni de comenzi.

Locuitorii din Brăila și Galați vor avea acces la orice din orașul lor chiar de la ei de acasă, produsele fiind livrate rapid direct la ușă. Pentru a facilita această promisiune, Glovo a încheiat parteneriate cu restaurante locale și lanțuri naționale, magazine de cosmetice, florării și supermarketuri care sunt deja listate în aplicație sau vor fi listate în următoarea perioadă.