Studiul The Future of Work Is Still Being Written, But Who Is Holding the Pen? evaluează impactul tehnologiilor de automatizare precum Inteligența Artificială și RPA asupra organizațiilor și a angajaților acestora, precum și modul în care companiile se pregătesc pentru tranziția către o nouă paradigmă a muncii.

Automatizarea transformă companiile de peste tot din lume și are un impact direct asupra rezultatelor financiare ale acestora, ca urmare a îmbunătățirii productivității și eficienței. Însă, de cele mai multe ori, impactul nu este înțeles în totalitate, iar acesta este un aspect care nu trebuie ignorat: automatizarea creează îngrijorare privind abilitățile și pregătirea angajatilor, salariile și natura muncii în sine.

Studiul Forrester Consulting își propune să investigheze mai îndeaproape impactul automatizării asupra experienței angajaților și asupra capacității întreprinderilor de a se pregăti pentru piața de muncă a viitorului.

Pentru acest studiu Forrester a consultat 270 de decidenți din sectoare precum shared servcies, cel financiar, precum și din alte sectoare din Statele Unite, Regatul Unit, Franța și Germania.

Iată cele mai importante descoperiri ale studiului:

  • Investițiile în automatizare vor crește. 86% dintre respondenți susțin că îmbunătățirea experienței clienților este o prioritate de afaceri „critică” sau „ridicată” pe care organizația lor o va adopta în următoarele 12 luni. Automatizarea - și anume RPA - va permite companiilor să le ofere servicii mai bune clienților, ceea ce va genera conversii și o crestere a veniturilor. Mai mult, automatizarea permite, de asemenea, întreprinderilor să reducă costurile, să se diferențieze pe piață și să îmbunătățească experiența angajaților – obiective considerate de catre respondenți drept prioritati majore. Din aceste motive, 66% dintre companiile participante la studiu vor crește investițiile in software RPA cu cel puțin 5% în următoarele 12 luni.
  • Automatizarea va afecta locurile de muncă în moduri diferite. Până în 2030, o parte din locurile de muncă vor fi înlocuite cu altele, o altă parte vor fi transformate, iar noi locuri vor fi create – numai o mică parte din locurile de munca existente vor rămâne neatinse. Pentru a aborda aceste schimbari cu succes, întreprinderile trebuie să ia in calcul și să aibă un plan pentru modul în care automatizarea va afecta fiecare rol existent pe piata muncii la toate nivelele.
  • Decalajul de competențe digitale este o preocupare pentru toți angajații. Odată cu avansarea automatizarii, o parte din angajați vor fi motivați, pasionați și vor sustine activ schimbarile, în timp ce alții vor fi reticenți să învețe lucruri noi. 41% dintre respondenți spun că angajații lor sunt îngrijorați că abilitățile lor digitale ar putea să nu corespundă cu ceea ce le va cere rolul lor în viitor, în timp ce 53% dintre aceștia spun că angajații sunt preocupați sau se simt amenințați de complexitatea tot mai mare a sarcinilor cu care se confruntă.
  • Educația privind automatizarea la locul de muncă va stimula perspectivele de carieră ale angajaților. Atunci când întreprinderile investesc în automatizare, ar trebui să investească și în educația angajaților. Instruirea angajaților, oferirea de cursuri profesionale sau încurajarea acestora să urmărească obținerea de abilități digitale le permit acestora să își depășească temerile legate de automatizare și să o adopte ca pe un mod de a-și crește productivitatea.

Joi 6 februarie de la ora 16.00 UiPath organizează un webinar care va analiza cele mai importante rezultate ale studiului. Înregistrați-vă aici pentru webinarul care va fi găzduit de către Guy Kirkwood, UiPath Chief Evangelist, și îI va avea drept invitat pe Craig Le Clair, Vice Președinte și analist principal al Forrester Consulting, pentru a afla care sunt recomandările pentru ca organizațiile și angajații să aiba success pe piața de muncă a viitorului. Participanții la webinar vor primi acces gratuit la raport.

UiPath este liderul erei ‘Automation First’ și promovează conceptul ‘un robot pentru fiecare persoană,’ facilitând învățarea de către roboți de noi abilități prin intermediul inteligenței artificiale și a tehnologiei machine learning.

Platforma de ‘hiperautomatizare’ a companiei combină soluția de RPA cu o suită completă de funcții, inclusiv extragerea proceselor și analiza de date, care permit fiecărei organizații să-și extindă operațiunile de afaceri digitale cu o viteză fără precedent. Compania a automatizat deja milioane de sarcini repetitive pentru întreprinderi și organizații guvernamentale din întreaga lume, inclusiv mai mult de 50% din companiile Fortune 500 și 8 din cele din categoria Fortune 10.

UiPath a fost numită de curând drept compania cu cea mai mare creștere în America de Nord în 2019 în cadrul The Deloitte Technology Fast 500, un clasament al companiilor private și publice din America de Nord cu cea mai mare creștere, și a locupat locul #3 în cadrul 2019 Forbes Cloud 100.