Investiția a fost condusă de grupul de investiții din Emiratele Arabe Unite Mubadala, controlat de stat. Investiția vine după ce Glovo a primit 150 de milioane de euro în aprilie, iar la jumătatea lui 2018 a primit 134 de milioane de dolari investiție. Glovo a ajuns la investiții totale în valoare de 488 de milioane de dolari.

Glovo, startup din Barcelona, intră cu această ultimă investiție în clubul unicornilor europeni, evaluarea financiară fiind de peste un miliard de dolari. Cu toate acestea, fondatorii spun că nici în interiorul companiei nu vor să devoaleze evaluarea precisă pentru că nu le pasă atât de mult de cifrele evaluării.

Grupul de investiții din Emiratele, Mudabala, are la dispoziție 400 de milioane de dolari, potrivit TechCrunch. Scopul e să investească în startup-uri europene, iar în spatele Mudabala este și superfondul SoftBank. Chiar dacă investiția vine din zona arabă, Glovo nu se gândește să se extindă în acea zonă geografică.

Scopul Glovo în 2020 este să ajungă la profitabilitate spre finalul anului sau la începutul lui 2021. Fondatorii se așteaptă la o creștere de 2 - 2.5x în 2020. Glovo este disponibil în 26 de piețe, iar în România curierii săi cu ghiozdane galbene sunt în peste 10 orașe, ultimul anunțat fiind chiar săptămâna aceasta, Ploiești. O mare parte din investiția de acum se va duce către extinderea echipei de inginerie. Glovo vrea să mai angajeze 300 de programatori în 2020, pe lângă cei 150 de programatori disponibili deja în biroul din Barcelona.

Citește discuția integrală cu TechCrunch în acest articol.