Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

„Sfârșitul de an este o perioadă aglomerată, iar pentru a dedica mai mult timp familiei și prietenilor, suntem convinși că o mare parte dintre clienții noștri vor opta pentru comenzile online de mâncare. Anul acesta, ne așteptăm la o creștere a numărului de comenzi în preajma Crăciunului cu aprox. 150% față de anul trecut. În ceea ce privește preparatele comandate, estimăm că preferințele românilor se vor îndrepta atât către bucătăria internațională, cu preponderență, dar și un procent semnificativ către bucătăria tradițională românească”, declară Andreea Petrișor, Managing Director Delivery Hero Romania.

Din datele centralizate de foodpanda anul trecut, în topul preparatelor culinare comandate pe platformă în perioada Crăciunului s-au aflat: noodles cu pui, pizza și ciorba de văcuță.