Este al optulea an de când compania organizează Go Green in the City, care a devenit un eveniment emblematic pentru studenții din domeniul ingineriei și business-ului din toată lumea.

În 2017 au participat aproape 20.000 de tineri cu idei inovatoare, din 3.000 de universități, localizate în 180 de țări, iar 58% dintre aceștia au fost femei. Mizele competiției Go Green in the City sunt mari, participanții fiind atrași de oportunitățile de a face networking, de a-și găsi mentori, de a călători, de a câștiga premii în bani și de a descoperi job-uri sau proiecte de business.

Domeniile competiției

Studenții sunt invitați să își prezinte ideile îndrăznețe în cadrul uneia dintre cele cinci categorii: sustenabilitate și incluziune socială, economie digitală, lanțuri de aprovizionare inteligente, securitate cibernetică sau “Fără limite/idei îndrăznețe pentru economia verde” (orice subiect).

Raja Jain și Nimisha Gupta de la IIT Roorkee din India, s-au clasat pe primul loc în cadrul finalei din 2017 a Go Green in the City cu proiectul lor, sistemul de răcire cu aer “Evacool”.

Regulament competiție Go Green in the City

Echipele trebuie să fie compuse din doi studenți care pe durata competiției să urmeze cursurile unor instituții de educație din aceeași țară, din domeniul ingineriei sau al business-ului.

Fiecare echipă trebuie să includă cel puțin o persoana de sex feminin, conform politicilor Schneider Electric privind diversitatea și incluziunea socială. Termenul limită pentru înscrieri este 1 iunie 2018.

Toate echipele care se vor califica pe lista scurtă vor fi ghidate de experții Schneider Electric pentru a realiza propuneri de business viabile pe care să le prezinte în cadrul uneia dintre cele șapte semi-finale regionale care se vor desfășura de-a lungul verii în Europa, America de Nord, China, India, Asia- Pacific, Orientul mijlociu și Africa, America de Sud. Fiecare dintre cei șapte câștigători regionali vor fi invitați pentru a se pregăti pentru competiția finală alături de o echipă excepțională formată în totalitate din femei și două echipe “wild-card” (formate din semi-finaliști).

După această rundă, zece echipe se vor confrunta în finala din Statele Unite (orașul urmează să fie anunțat) în toamnă. Echipa câștigătoare selectată de către juriu va avea șansa de a-și începe o carieră la Schneider Electric, precum și de a vizita oricare două sedii internaționale Schneider Electric din întreaga lume, la alegere.

Pentru mai multe informații accesați: www.gogreeninthecity.com.