Aplicația Portofel Google (Google Wallet) va fi disponibilă în România pentru Android și Wear OS și va permite salvarea și utilizarea, alături de cardurile de plată, a unor noi elemente: bilete digitale la evenimente, bilete de avion, carduri de loialitate și carduri cadou.

De asemenea, aplicația Portofel Google va oferi o integrare facilă cu alte aplicații și servicii Google. De exemplu, utilizatorul va primi automat opțiunea de adăugare a biletelor de avion în Portofel Google, dacă după „check-in” alege să primească acest document în adresa de Gmail. Similar se va întâmpla cu biletele la evenimente achiziționate online, aplicația urmând să trimită alerte pentru reamintirea evenimentului programat.

Confidențialitatea și securitatea sunt părți integrante ale Portofel Google. Aplicația oferă setări detaliate, astfel încât utilizatorul să poată să-și personalizeze experiența. În cazul în care telefonul este pierdut sau furat, utilizatorul poate găsi, bloca sau șterge dispozitivul folosind funcționalitatea „Find My Device”.

Aplicația Portofel Google o va înlocui pe Google Pay în următoarele zile. Utilizatorii care au activată opțiunea de actualizări automate vor găsi Portofel Google în colecția lor de aplicații. Ceilalți vor trebui să facă update manual al aplicației din Play Store.