Google are deja o bază de date cu site-uri suspecte și probabil că ați observat că uneori vă avertizează, prin intermediul Google Safe Browsing, că sunteți pe cale să intrați pe un site suspect. Dar această unealtă merge doar pe site-urile pe care Google le știe.

Astăzi, Google a lansat o unealtă nouă numită Suspicious Site Reporter care se instaleză ca o extensie de Chrome unde orice utilizator poate raporta un site, iar apoi acesta va fi analizat de Google și, ulterior, adăugat în lista de site-uri periculoase.

Practic, dacă ai extensia instalată, vei fi avertizat printr-un steag roșu că site-ul pe care ești este suspect. Uneori Google va face steagul portocaliu doar dacă site-ul, de exemplu, nu este în top 5.000, o decizie relativ îndoielnică, dar poți să și raportezi dacă vezi că site-ul are prea multe reclame, de exemplu ca site-urile cu filme piratate.

Astfel, utilizatorii ar putea fi protejați de viruși care vin de pe site-uri suspecte. E posibil ca pe viitor să vedem unealtă extinsă pentru a atinge zone pe care încearcă Facebook să le atingă, de exemplu, prin faptul că te informează legat de calitatea acelui site și de stilul de informații pe care le primești.

Imagine de Photo Mix de la Pixabay