Măsura 3 face parte din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Reperezentanții ministerului menționează faptul că formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 3 “ Granturi pentru investiții” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de joi, 3 decembrie 2020, ora 10.00.

Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 29 ianuarie 2021 ora 20.00.

Procedura de implementare a măsurii “Granturi pentru investiții” poate fi consultată accesând acest link.

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de 1 miliard de euro prin trei scheme de finanțare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.

  • Schema 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. euro - Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)
  • Schema 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 350 mil. euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)
  • Schema 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).

Totodată, în această dimineață a fost publicată procedura privind depunerea electronică a dovezii de cofinanţare pentru beneficiarii măsurii 2. Beneficiarii măsurii 2 - Granturi pentru capital de lucru pot consulta procedura privind încărcarea dovezii de cofinanţare în aplicaţia electronică de înscriere pe site-ul MEEMA. Paşii de urmat pot fi găsiţi aici.

Foto: Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri-România