Inc.com a strâns informații de la oficialii unor programe de accelerare din toată lumea și a alcătuit o scurtă listă a celor mai frecvente greșeli pe care le fac antreprenorii, greșeli care ar putea ajunge să-i coste startup-ul.

Echipele nu au o relație de simbioză

Reprezentanții acceleratoarelor vorbesc despre lipsa unei relații de simbioză în cadrul echipelor care lucrează la un business . ”Echipele sunt create în mod intenționat și ar trebui să evolueze. În mod ideal, oamenii sunt selectați pa baza unor valori similare pe care le împărtășesc, a personalităților și a unui set complementar de abilități”. Totodată, aceștia spun că echipele ar trebui să se comporte mai mult ca o formație de jazz și mai puțin ca o orchestră care are mereu nevoie de un dirijor.

Dezvoltă o idee, nu o soluție la problemele utilizatorilor

Principalul motiv pentru care echipele încep să se destrame, spun organizatorii programelor de accelerare, este faptul că, în momentul în care startup-urile ajung în momentul în care ar trebui să-și valideze conceptul, acel value proposition (în esență, ceea ce promiți că va livra produsul tău) nu rezonează cu lucrurile de care au nevoie potențialii clienți. ”Echipele încep cu o idee, nu cu o soluție la problemele cliențior”. Procesul ideal în care ar trebui să se deruleze lucrurile pornește de a identificarea problemelor. Iar pentru asta trebuie să ieși din turnul tău de fildeș și să stai de vorbă cu oamenii pe care ți-i dorești ca și clienți.

Nu mai improvizează

Treptat, pe măsură ce lucrează tot mai mult la dezvoltarea produselor, startup-urile și echipele pierd din efervescența care le anima la începutul aventurii. Devin tot mai axate pe produs, pe funcționalitățile aplicațiilor pe care le fac, și mai puțin pe procesul de lucru. Nu mai sunt creativi, nu mai improvizează, păstrând, totuși, o bază reală de acțiune. Rămân ancorați în trecut și nu reușesc să treacă de prima versiune a produselor.