Sion, așa cum este denumită mașina realizată de Sono Motors, este un autoturism electric 100% care se poate încărca de la soare în timp ce o conduci pe bahn-urile din Germania.

Potrivit Reuters, Sono Motors este un startup fondat în 2016 care lucrează la dezvoltarea Sion, o mașină electrică care are integrate în caroserie celule fotovoltaice. Mașina startup-ului german poate fi încărcată, astfel, ori prin energie solară, ori, tradițional, de la priză.

Potrivit celor de la Sono Motors, producția acestei mașini va demara în a doua jumătate a lui 2019, startup-ul având deja peste 6.500 de comenzi pentru autoturism. Prețul de vânzare al Sion va porni de la 16.000 de euro.

Sion are peste 330 de panouri fotovoltaice atașate pe caroserie, iar bateria oferă o autonomie de circa 250 de kilometri.

Proiectul unei mașini electrice a apărut și la nivel local. GTG e o firmă din Baia Mare fondată de Gheorghe Mureșan și Andi Ostroveanu. Au avut ideea de a produce o mașină electrică ieftină pe plan local după mai multe deplasări prin China, India, Bangladesh și Cambodgia, așa că au început acest proiect. GTG a fost prezentat ca o primă mașină electrică românească în mai multe publicații. E o mașină electrică, fondatorii firmei sunt români, dar cât de mult e românesc în acest proiect? Am vorbit și noi cu fondatorul, pentru a afla câteva detalii, iar materialul poate fi citit aici.