CloudLab AG, co-fondată de antreprenorul ieșean Ionuț Berescu, are 80 de angajați la nivel global, dintre care 30 sunt în centrul de R&D al companiei din Iași, și dezvoltă produse tech pentru piețele globale.

Sub umbrela Cimpress, CloudLab AG va intra într-o nouă etapă și va beneficia de o vizibilitate mai bună în industria software și, în același timp, va accelera dezvoltarea companiei pe piața internațională.

Prin asocierea Cimpress - CloudLab AG, echipa de software din Iași va fi activă pe piața internațională.

“Suntem o companie care a progresat și s-a dezvoltat în perioade de criză, inclusiv în pandemie. Datorită rezultatelor de business și prin flexibilitatea oferită clienților, i-am ajutat pe aceștia să își ducă la îndeplinire proiectele cu succes și i-am obișnuit să se bazeze pe know-how-ul companiei noastre în orice context. Investiția semnificativă a companiei Cimpress în echipa noastră ne deschide oportunități noi de afaceri și creează o adresabilitate mai mare în ceea ce privește portofoliul de clienți, dar și dezvoltare a resurselor umane. Fiecare proiect nou va atrage resurse financiare și umane, și ne va oferi un potențial extraordinar pentru dezvoltarea afacerii pe termen mediu și lung”, a declarat Ionuț Berescu, CTO și co-fondator al CloudLab AG.

Firma CloudLab AG a fost înființată în 2013 de antreprenorul Ionuț Berescu, în continuare Chief Technology Office (CTO) al companiei, Marc Horriar și Herbert Bischof. În prezent, CloudLab are 80 de angajați la nivel internațional (Germania - Dortmund, Statele Unite ale Americii - New Haven/Connecticut, și România - Iași, unde lucrează 30 specialiști în zona de R&D)

Grupul Cimpress deține, de asemenea, companii precum 99designs, Vistaprint, WirmachenDruck, Crello, DepositPhotos, BuildASign și Printi, și în ultimul an fiscal a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari.

Divizia din România este responsabilă în totalitate de activitățile de cercetare și dezvoltare (R&D) din cadrul CloudLab AG.

Ca urmare a tranzacției, grupul Cimpress va avea oportunitatea să acceseze tehnologia de ultima generație dezvoltată de CloudLab AG.

De asemenea, echipa din România a CloudLab va ajuta diviziile de business din Cimpress să-și atingă potențialul și să se dezvolte mai rapid într-un context competitiv global.