Guvernul a anunțat astăzi că va deschide GovITHub, un spațiu care are ca obiectiv dezvoltarea guvernării electronice și a antreprenoriatului.

După Comisia de Tăiat Hârtii, a cărei rezultate le puteți parcurge aici, GovITHub este următorul pas în angajamentul Guvernului de a construi o administrație publică mai eficientă, mai transparentă și mai aproape de cetățeni.

GovITHub este programul guvernamental care îi aduce laolaltă pe cei care cred într-un viitor digital pentru România prin transformarea serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.

Un spațiu în care cei cu talent și spirit inovator se intersectează cu cei ce au experiența și rigoarea administrației publice, spațiul  reunește specialiști, antreprenori și factori de decizie cu scopul comun de a rezolva probleme stringente ale serviciilor publice și de a transforma modul în care statul interacționează cu cetățenii și cu mediul antreprenorial.

GovITHub are ca obiective strategice dezvoltarea guvernării electronice în folosul cetățenilor; deschiderea administrației publice la inovația provenită din mediul antreprenorial; și încurajarea dezvoltării antreprenoriatului IT care simplifică interacțiunea cetățenilor cu statul, precizează un comunicat oficial emis de Cancelaria Prim-Ministrului Dacian Cioloș.

Deschiderea va avea loc în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Victoria, în data de 4 august. Acolo vom fi și noi prezenți pentru a oferi mai multe detalii.