European Investment Bank (EIB) a adus, de curând, la un loc 56 de programatori din 15 țări în cadrul hackathonului. Aceștia au avut la dispoziție 48 de ore pentru a îmbunătăți procesul de de acordare a unor instrumente de finanțare pe termen scurt, un proces destul de greoi.

Echipa EY, câștigătorul hackathonului a realizat o soluție care îmbină tehnologia blockchain cu robotica și unelte de inteligență artificială pentru a optimiza procesul de emitere și de a reduce numărul de schimburi între EIB și parteneri, păstrând rolul fiecărei entități din acest ecosistem.

Cei de la EY au câștigat un premiu în valoare de 5.000 de euro și un contract cu Banca Europeană de Investiții pentru dezvoltarea ulterioară a soluției.

”Ca braț financiar al Uniunii Europene am decis să devenim mai activi, să învățăm din experiențe și să punem lucrurile în mișcare, să înlesnim și să ne alăturăm partenerilor din lumea bancară ca să creăm industria financiară a viitorului”, a spus Alexander Stubb, vice-președinte în cadrul EIB.

În același timp, cei de la Barclays plănuiesc lansarea unui hackathon tot pe zona de blockchain. Evenimentul ar urma să aibă loc în luna septembrie în Londra și New York, iar echipele interesate se pot înscrie aici.