În România, cei interesați se pot înscrie, în funcție de preferințe, accesând linkurile aferente fiecăruia dintre orașele București, Cluj-Napoca sau Craiova. Evenimentul va avea loc simultan în cele 3 orașe din țară, în perioada 19-20 octombrie 2019 (în Craiova, competiția va începe pe data de 18 octombrie).

Space Apps se va desfașura, în aceeași perioadă, în alte aproximativ 200 de orașe din întreaga lume.

Competiția NASA Space Apps Challenge se adresează oricărui programator, om de știință, designer, storyteller, creator, constructor, specialist software sau entuziast privind știința care se poate implica în rezolvarea provocărilor propuse de NASA.

La ediția din acest an sunt propuse cinci teme generice și 25 de teme specifice care pot fi consultate în cadrul fiecărei categorii. Cea numită Oceanele pământului urmărește identificarea de soluții optime pentru protejarea acestora. Categoriile Luna noastră, respectiv Planetele, aproape și departe propun explorarea creativă a acestora. Către stele invită participanții să jongleze cu știința, arta și tehnologia, pentru a descoperi oportunitățile spațiului exterior. Ultima categorie, Trăind în propria lume, pune accentul pe elementele care ne permit existența pe Terra și pe proiectele creative care ilustrează conexiunile din interiorul acestui ecosistem.

“În mod cert spațiul rămâne un subiect deosebit de provocator, atât pentru noi, adulții, cât și pentru cei tineri și foarte tineri. De aceea, a patra ediție a hackathon-ului NASA Space Apps Challenge desfășurată în România ne găsește nerăbdători și curioși să descoperim noi echipe creative și ingenioase. Suntem mândri de rezultatele obținute până acum de echipele din România, una dintre ele ajungând în 2018 printre finaliștii la nivel global. Temele propuse și anul acesta sunt ofertante, așa că sperăm să fie primite cu entuziasm de participanți și să ne bucurăm de rezultate cel puțin la fel de spectaculoase”, a declarat Cristian Dascălu, fondator Digital Transformers.

Hackathoniștii vor avea acces la instrumente gratuite oferite la nivel internațional de Neustar, Google și Sentinel Hub constând în servicii de cloud computing, nume de domenii și acces la o platformă GIS.

Participanții vor forma echipe care vor începe să dezvolte proiectele sâmbătă dimineața, 19 octombrie, pe care trebuie să le finalizeze până în după-amiaza zilei de duminică, 20 octombrie. Echipele înregistrate sunt așteptate să își aducă propriile echipamente pentru a lucra la proiecte.

Cele mai bune echipe și idei, alese de juriul competiției, vor merge în etapa globală a NASA Space Apps Challenge.

SpaceApps este un program de incubare al NASA organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În cadrul ediției din 2018 au fost peste 18.000 de participanți din 75 de țări și 200 de orașe.

Mai multe detalii despre NASA Space Apps Challenge 2019 puteți afla accesând acest link.

Află din acest material care au fost clujenii care au mers în 2017 în faza globală a NASA Space Apps Challenge, iar aici citește despre Waze”-ul pentru incendii - bucureștenii care merg la hackathonul global al NASA cu aplicația care te scoate din calea focului.