Hacking for Humanity este un eveniment lansat de comunitatea Girls in Tech – Romania și se adresează programatorilor (front-end, back-end), oameniolor de design, UX, product management, marketing sau growth hacking, care vor crea soluții pentru 11 cauze sociale. Duminică (14 mai) va avea loc sesiunea finală de pitch, iar juriul va premia echipele câștigătoare.

În același timp, va exista o zi de PRE-HACK – pe 9 mai - unde 11 ONG-uri vor avea o sesiune de pitching și vor prezenta 11 teme al căror impact social poate fi îmbunătățit prin inovație și tehnologie. În funcție de competențele și aderarea participanților la teme, se vor forma echipe a câte 4-5 persoane.

Pe lista organizațiilor non-guvernamentale care au înscris proiecte pentru acest hackathon se află CPE – Center Partnership for Equality (au dezvoltat proiectul de economie socială MamaPan), CMPP – Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice (sunt în spatele proiectului Issue Monitoring, o platformă online pentru monitorizarea politicilor publice din diverse domenii), Fundația Special Olympics din România, OPTAR – Organizația Pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Asociația Necuvinte, Biblioteca Metropolitană București, CENTRAS – Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale, Active Watch, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, AROI – Asociația ROI (au dezvoltat proiectul Zburd-Educație prin coaching), Asociația E-Civis.