Programul guvernamental lansat de fostul cabinet al lui Dacian Cioloș a câștigat premiul Best Innovation Through Legislation pentru Europa Centrală și de Est. În cadrul Webit au fost înscrise proiecte care au funcționat până la finalul anului 2016.

Webit.Festival este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale din domeniul IT, reunind lideri mondiali din acest domeniu, precum și importanți factori de decizie politică din Europa. Organizatorii așteptau peste 5.000 de participanți din peste 60 de țări.

GovITHub a avut ca obiective strategice dezvoltarea guvernării electronice în folosul cetățenilor; deschiderea administrației publice la inovația provenită din mediul antreprenorial; și încurajarea dezvoltării antreprenoriatului IT care simplifică interacțiunea cetățenilor cu statul.

După protestele din iarna acestui an - după adoptarea ordonanței de urgență prin care sunt modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală -, bursierii GovITHub au refuzat să mai colaboreze cu guvernul Grindeanu. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-a acuzat pe cei din GovITHub că ar fi postaci plătiți care stau cu birouri în Palatul Victoria.

Operațional din 3 octombrie 2016, programul guvernamental GovITHub a reunit voluntari și bursieri, specialiști din domeniul IT, cu scopul comun de a îmbunătăți infrastructura informatică a instituțiilor publice respectând principiile de Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Security & Privacy.