Lenovo Ducati 5 este rezultatul unui parteneriat extins dintre Lenovo și Ducati, un gadget în ediție limitată creat pentru fanii adevărați.

Lenovo Ducati 5 iese în evidență prin carcasa branduită de producătorul de motociclete. Vorbim despre un PC la limita dintre Ultrabook și laptop cu o carcasă argintie mată, relativ subțire, peste care găsim un model Racing Stripe în culorile Ducati. Dungile roșii arată foarte bine pe suprafața argintie și laptopul are un aspect atrăgător per total.

Există și alte detalii menite să accentueze colaborarea cu Ducati pentru acest laptop. Difuzoarele plasate frontal, spre utilizator, dar și grila de aerisire de pe partea inferioară au aspecte industriale care aduc aminte de componente de motociletă.

Lenovo Ducati 5 - specificații tehnice

Am văzut cum arată și care sunt caracteristicile de design care fac Lenovo Ducati 5 să iasă în evidență. Să vedem și care sunt specificațiile tehnice ale laptopului.

La interior, vorbim despre un laptop midrange, cu procesor Intel Core i5 de a 10-a generație, un SSD rapid de până la 1TB și 8GB memorie RAM. Display-ul este de 14 inch cu rezoluție full HD și oferă o luminozitate de până la 300 de niți. E un laptop pentru cei care vor să facă muncă de birou, pentru cei care vor să se uite la filme în deplasare, pentru cei care vor să urmărească competițiile de Moto GP în timp ce își susțin echipa favorită. Stă bine la capitolul porturi, cu două USB-A, un USB-C, HDMI, Card Reader și port jack pentru căști.

Nu e un laptop de gaming sau de editare video, dar este un gadget de colecție pe care te poți baza. Laptopul Ducati 5 vine are prețuri care încep de la 890 de euro și vine cu o cutie specială, cu un sleeve Ducati, dar și cu un tricou cu logo-ul companiei producătoare de motociclete. Doar 12.000 de unități vor fi produse, iar sunetul de pornire al laptopului este cel al unei motociclete pe un traseu de Moto GP.

După cum ziceam, Lenovo Ducati 5 este rezultatul unui parteneriat extins dintre Lenovo și Ducati. Să vedem în ce constă acest parteneriat și cum colaborează cele două companii.

Lenovo este partenerul tehnic al Ducati de mai mult timp. Membrii echipei Ducati folosesc laptopuri ThinkPad pe trasee. Competițiile Moto GP desfășurându-se în zone cu mult praf, cu multă căldură sau cu multă umiditate, inginerii Ducati au vrut să se asigure că laptopurile lor fac față chiar și în condiții extreme. Mai mult, pentru a asigura victoria, inginerii Moto GP colectează un volum imens de date de la fiecare cursă efectuată.

Aceste date trebuie analizate cât mai rapid, pentru a putea face schimbările necesare pentru cursele următoare. Pentru asta, inginerii Ducati se folosesc de computerele de mare performanță ale Lenovo, care garantează că toate informațiile colectate de senzorii de pe motociclete sunt curatoriate și interpretate în timp util. Cum sportul Moto GP a devenit din ce în ce mai dependent de big data și Inteligență Artificială, unul dintre moto-urile Ducati este ”Cu cât e mai multă putere de procesare, cu atât mai rapide sunt motocicletele”.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.