Vrei să vezi aceste videoclipuri în avanpremieră? Abonează-te la canalul nostru de YouTube.

Motorola rizr se diferențiază de alte dispozitive de pe piață prin faptul că pornește cu un ecran de 5 inci de tip POLED, care se rulează pe spate. Dar dacă apeși un buton, telefonul își extinde ecranul timp de 3 secunde și se transformă într-unul de 6,5 inci. Nu e un concept care aduce a tabletă, așa cum sunt pe alte terminale, ci mai degrabă o alternativă pentru cei care vor un telefon micuț în timpul zilei, dar unul mai mare dacă vrei să urmărești conținut. Dacă este rulat, pe spate ecranul poate deveni unul mic pentru notificări și alte informații de bază.

Pe lângă acest concept de smartphone, Motorola și Lenovo au arătat și un rulabil pentru laptop. Dar care se rulează tot în sus, pentru a avea un ecran mai lung sau înalt.

Deși nu vor apărea pe piață prea curând, aceste terminale deschid drumul pentru viitorul modular al laptopurilor și telefoanelor, în care vrei un ecran mic în general și unul care să se adapteze la conținut dacă vrei să faci ceva mai complex.

Motorola privește smartphone-ul ca pe o extensie a utilizatorilor săi – un instrument care le permite să se adapteze la mediul înconjurător și să își îndeplinească sarcinile cu ușurință. Acum, brandul investește în ecrane OLED flexibile sau pOLED pentru a oferi un echilibru între confort și afișarea de conținut. Conceptul Rollable surprinde această idee cu un ecran care se ajustează în trei forme distincte: extins, compact și peek.

ie că este vorba de un ecran de 6,5 inci pentru jocuri captivante sau de un ecran retractat pentru confortul în mișcare, acest concept oferă numeroase oportunități pentru crearea de conținut și divertisment, oferind în același timp flexibilitatea unui dispozitiv mic, cu ecran cuprinzător.

Pe lângă ideea de smartphone Rollable, Lenovo a lansat un concept de laptop Rollable, care folosește o tehnologie similară, cu scopul de a crește nivelul de multi-tasking și de navigare, păstrând în același timp o dimensiune compactă. Mai multe detalii despre conceptul de laptop Rollable PC pot fi găsite pe Lenovo StoryHub.