Burnout-ul a început să fie un subiect de discuție și un concept cu acte-n regulă în anii 70. Unul dintre specialiștii care a studiat fenomenul epuizării la muncă a sumarizat că cei dedicați și pasionați cad cel mai ușor în capcana burnout-ului. Cumva un scenariu în care se regăsesc mulți din comunitatea antreprenorilor.

În România, burnout-ul e un concept relativ nou, ceea ce-l face un subiect de discuție cu atât mai important. Adică fix motivul care ne-a dat imboldul să vorbim despre BURNOUT din mai multe unghiuri, să-l privim prin mai multe filtre și să vedem ce putem face mai departe.

Peste jumătate dintre români se declară stresați la locul de muncă, iar mai bine de un sfert dintre ei spun că au ajuns la epuizare. Un alt studiu ne arată că 65% din oameni au trecut printr-o formă de burnout, în creștere față de datele din urmă cu patru ani.

În podcast-ul nostru vrem să identificăm lucrurile care ne duc la burnout, ce soluții au găsit antreprenorii ca să combată efectele acestei epuizări, ce tip de afaceri pot contribui la diminuarea burnout-ului, dar și să aflăm povești ale celor care au trecut printr-o formă de epuizare în procesul de a construi la ideea lor.

Discutăm cu specialiști care ne arată care e legătura dintre traumă și burnout, cu un antreprenor care a construit o soluție care să ajute românii să depășească epuizarea la locul de muncă, un angel investor care a trecut prin burnout și care ne spune cum a făcut asta, cu o antreprenoare care jonglează cu pasiunea și burnout-ul la fel cum mixează ingredientele în bucătărie.

Pe lângă aceste episoade, întreaga rubrică este gândită ca un manifest anti-epuizare. De aceea, în categoria podcast-ului vei găsi un buton pe care scrie simplu, ”APASĂ”, ceea ce te încurajăm să faci ca să ai o mică pauză în mijlocul zilei.

Mai mult, vom reveni și cu niște materiale speciale dedicate antreprenorilor care încurajează la pauză, care oferă ocazii de evadare în haosul vieții și care ne pun la dispoziție unelte și centre care să ne ajute să ne bucurăm de timpul liber.

Sperăm ca acest proiect să aducă un pic de claritate și inspirație în viața ta, acasă și la birou, dar mai ales în minte.

Orice gând ai pe acest subiect, aș vrea să-l împărtășești cu noi sub forma unui comentariu, mail sau mesaj pe social media. Vrem ca acest podcast să devină o platformă care să deschidă discuții prin care să găsim calea de mijloc. Cea în care pasiunea rămâne, iar burnout-ul dispare.

Și dacă simți cumva că ești în burnout, că lucrurile sunt prea grele, că zilele încep de dimineață cu oboseală, nu ezita să apelezi la specialiști. Vorbește, așa cum o facem și noi aici, ca să poți să fii mai bine. E greu să lupți singur sau singură. Găsește măcar un umăr și folosește-l.

Mulțumim și revenim săptămânal cu un nou episod din Heat not burnout”, un podcast realizat cu sprijinul glo™️*.

glo™ este un dispozitiv electronic ce se utilizează împreună cu consumabilele compatibile ce conțin nicotină, o substanță ce creează dependență. Este destinat consumatorilor peste 18 ani. Acest produs nu este lipsit de riscuri.