Ucrainenii din zonele în care au loc lupte au nevoie urgentă de medicamente, alimente, pături, haine călduroase și alte ajutoare umanitare, dar lanțurile obișnuite de aprovizionare nu sunt disponibile în prezent. Help Ukraine Center este o inițiativă comună a câtorva dintre cele mai mari companii ucrainene care, în prezent, creează o rețea de depozite pentru ajutoare umanitare și medicale și stabilesc lanțuri logistice pentru a permite livrarea mai rapidă în Ucraina.

Lista depozitelor este publicată pe website și este actualizată în mod constant.

Orice persoană din lume poate trimite ajutoare neadresate la unul dintre depozitele HELPUKRAINE.CENTER. Odată ce acestea ajung în Ucraina, vor fi transferate forțelor armate ale Ucrainei în vederea distribuirii ulterioare. Proiectul a fost creat cu participarea TIS, Rozetka, Nova Poshta, Ukrposhta, Dragon Capital, Fozzy Group și alte companii, iar inițiativa este deja susținută de actrița Jennifer Aniston și de artistul Sting.

În primul rând, există o cerere mare de kituri de medicamente tactice, echipamente medicale, conserve și alimente ușor de utilizat, batoane energetice, alimente pentru copii, produse de igienă pentru bebeluși și mame. Lista completă a bunurilor necesare este disponibilă aici. Help Ukraine Center acceptă, de asemenea, donații pentru achiziționarea de medicamente și alte produse umanitare necesare. Aceștia acceptă plăți bazate pe Ernst Prost Foundation / Menschen für Frieden - Frieden Foundation Bank, Germania: Baden-Württembergische Bank (BW-Bank). Pentru a dona, click aici.

Pe lângă produse și ajutor financiar, inițiativa caută voluntari care să ajute la sortare și transport. Persoanele care doresc să ajute se pot înregistra completând formularul disponibil aici și pot alege depozitul pe care îl pot sprijini în Polonia (Chełm, voievodatul Lublin) sau Ucraina (Liov).

Persoanele care doresc să ofere ajutor pot găsi mai multe detalii la Help Ukraine Center.