Fondatorii români de startup-uri active în domeniul mobilității și care lucrează la soluții privind accesul la transport facil al cetățenilor din întreaga Europă au ocazia să intre într-un program internațional de accelerare dezvoltat de către HiReach și Impact Hub Vienna. Înscrierile sunt deschise până pe data de 30 noiembrie.

HiReach este un proiect Horizon 2020 derulat în colaborare cu Impact Hub Vienna, iar în România sunt căutați 15 antreprenori cu idei inovatoare pentru a deveni parte a programului de accelerare HiReach, program ce abordează subiectul accesabilității la un transport facil pentru grupurile vulnerabile în Europa.

Sunt acceptate startup-uri care sprijină și îmbunătățesc accesibilitatea zonelor urbane și rurale și sunt adaptate nevoilor cetățenilor vulnerabili.

Grupurile de utilizatori vulnerabili cărora trebuie să se adreseze solutiile includ: persoanele cu mobilitate redusă temporar sau permanent, copii și tineri, oamenii în vârstă, femeile, migranții și minoritățile etnice, șomeri și persoanele cu venituri mici, oamenii care trăiesc în zonele rurale și defavorizate.

Perioada în care vă puteți înscrie pentru a avea o șansă la finanțarea oferită de HiReach este deschisă până în 30 noiembrie, aplicațiile putând fi trimise la [email protected].

Matei Dumitrescu este Ambasador HiReach, face parte începând cu 2013 din echipa celui mai important accelerator regional de impact, Investment-ready Program din Viena și susține soluțiile sustenabile, inovatoare și eficiente, care rezolvă probleme reale ale societății. Crede în parteneriate și comunități și este inspirat de cei ce acționează pentru a transforma în bine societatea și economia, mediul, lumea din jurul lor.

Programul de accelerare, Startup Lab, va cuprinde trei etape și va oferi mentorat, expertiză tehnică și sprijin financiar pentru a ajuta 20-25 de startup-uri din Europa care vor fi invitate să dezvolte proiecte pentru îmbunătățirea mobilității cetățenilor europeni care se confruntă cu probleme de acces la transport facil.

Prima etapă va consta într-un bootcamp de o săptămână în Viena, unde vor participa startup-urile selectate.

În cea de-a doua etapa, programul de accelerare de 3 luni vor ajunge cele mai bune 5-10 startup-uri, selectate în urma primei etape, și vor avea oportunitatea de a detalia soluțiile tehnice și modelul de afaceri care vor face viabilă soluția propusă.

În ultima etapă startup-urile vor fi prezentate la Conferința Europeană ITS de la Lisabona din mai 2020 și la Demo Day de la Bruxelles, din septembrie 2020. Sprijinul financiar este de 20.000 de euro nerambursabili și equity free.