Primii care se vor bucura de Android 10 vor fi deținătorii de telefoane Nokia 7.1, Nokia 8.1 și Nokia 9 PureView. Începând cu ultimul semestru al anului curent, utilizatorii Nokia vor beneficia de actualizarea Android 10 și implicit de cele mai recente experiențe Android.

“Cu un palmares de actualizări rapide ale sistemului de operare, portofoliul de smartphone-uri Nokia a fost primul care a beneficiat de două actualizări majore de software, de la Android Nougat la Android Oreo și apoi Android Pie. HMD Global a fost producătorul care a oferit actualizarea Android Pie pentru întreg portofoliul de smartphone cel mai rapid. Prin planul comunicat astăzi, ne propunem să acționăm și mai repede în cazul actualizării la Android 10. HMD Global este singurul producător dedicat 100% să ofere cel mai recent Android pentru întreg portofoliul. Mulțumim tuturor utilizatorilor din programele Beta, care ne ajută să păstrăm promisiunea unică Android și să ne asigurăm că experiențele cu smartphone-urile Nokia se îmbunătățesc constant,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Celălalte telefoane din portofoliu (Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 Plus, Nokia 6.1, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 3.1 Plus, Nokia 2.2, Nokia 1 PLUS, Nokia 5.1 Plus și Nokia 8 Sirocco) vor primi Android 10 în primul trimestru al anului viitor. Ultimele telefoane Nokia care vor primi ultima versiune de Android vor fi Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1 și Nokia 1. Aceste smartphone-uri vor rula noul sistem de operare începând cu al doilea trimestru al anului 2020.

HMD Global garantează 2 ani de actualizări ale sistemului de operare și actualizări de securitate timp de 3 ani.