Primăria Oradea și Winsedswiss Education Group (WEG) au luat inițiativa deschiderii primei academii în domeniul ospitalității din țară, sub denumirea „Oradea Hospitality Management Academy (OHMA)", care va organiza cursuri sub licența École hôtelière de Lausanne / WEG.

Începând din toamna acestui an, tinerii interesați să își dezvolte o carieră în industria ospitalității vor putea urma, în cadrul OHMA, cursurile programului VET by EHL/WEG, la sfârșitul căruia vor obține diplome de absolvire certificate sub licența École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume, anunță Primăria Oradea.

VET (Vocational Education & Training) by EHL este un program destinat tinerilor interesați de o calificare în domeniul ospitalității, bazat pe modelul cadrului de competență elvețian.

La sfârșitul celor 18 luni de formare intensivă teoretică și practică din cele trei module VET by EHL, absolvenții Oradea Hospitality Management Academy vor beneficia de pregătirea necesară pentru ocuparea unor poziții de specialitate în domeniu, certificatele și diplomele recunoscute internațional fiind deschizătoare de uși către oportunități fantastice de carieră oriunde în lume.

Totodată, parcurgerea acestui program le va asigura absolvenților diplome de calificare nivel 4 și 5 recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării.

Cursanții vor fi beneficiarii serviciilor de carieră integrate oferite de WEG, o componentă importantă a programului educațional vizând consilierea studenților încă din faza de învățare, până la momentul integrării acestora pe piața muncii, prin identificarea de potențiale locuri de muncă și stagii de pregătire.

Programul VET by EHL oferă patru tipuri de parcursuri profesionale: Culinar (Kitchen Professional Diploma), Servicii (Service Professional Diploma), Recepție și Cazare (Rooms Professional Diploma), Administrare hotelieră (Hotel Administration Professional Diploma).

Programul VET by EHL se va desfășura în limba engleză, cu suport de curs și în limba română. Cursanții vor parcurge și un curs intensiv de limba engleză, cu certificare British Council.

Înscrierile încep în data de 15 iulie a.c. şi se fac online, pe site-ul OHMA