Astfel, compania ajunge și în Amsterdam, Dallas (Texas), Fremont (California) și Londra. Hosterion a adăugat în portofoliu mii de clienți din peste o sută de țări, care utilizează IntoVPS pentru a-și găzdui site-urile și aplicațiile. În locațiile noi, compania din Cluj are propriile servere și echipamente de rețea colocate în centrele de date ale partenerilor locali.

“Alegem să achiziționăm propriile echipamente în loc să închiriem servere dedicate și astfel putem controla mult mai bine caracteristicile serviciilor noastre”, a declarat Adrian Andreiaș (foto), fondatorul companiei care activează pe piață din 2004.

În 2017, Hosterion numără opt angajați și estimează o cifră de afaceri de 737.000 de euro, cu o creștere de 10% față de anul precedent (670.000 de euro). Cifra de afaceri e realizată în proporție de 50% din serviciile oferite în afara țării, iar cei mai mulți clienți sunt din România, SUA, Anglia, Italia, Rusia, Spania, Germania, Canada, dar și din Cap Verde sau Jersey.

Până în acest moment, în locațiile internaționale se puteau comanda doar servicii de unmanaged VPS. Scopul Hosterion este de a sprijini dezvoltarea internațională a companiilor românești, dar și acela de a oferi noi soluții de calitate clienților internaționali. Prin urmare, începând de astăzi, 16 octombrie, în locațiile din Dallas, Amsterdam, Fremont și Londra sunt disponibile următoarele servicii: găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed.

Compania a purtat numele de Elvsoft și oferea servicii de web design, web development, web hosting, nume de domenii internet, SEO. Ulterior, compania s-a dedicat exclusiv hostingului.

În 2016, Elvsoft devine Hosterion, iar din luna octombrie a acestui an, compania oferă servicii de găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed pentru clienții din Amsterdam, Dallas, Londra și Fremont.

Printre clienții Hosterion se numără Dexonline, Unicef, Brinel, Fortech, Ziar de Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, BestKids, American Experience.