Odată cu trecerea la stilul hibrid de muncă, oamenii au dobândit libertatea de a lucra practic de oriunde, iar departamentele IT trebuie să răspundă provocării de a-i menține pe angajați conectați. De aceea, găsirea unor soluții optime de colaborare a devenit o prioritate pentru 67% dintre departamentele IT.

HP a dezvoltat noi soluții care combină inovațiile în materie de PC hardware și software cu expertiza companiei în domeniul securității echipamentelor. .

„Cum stilul hibrid de muncă nu va dispărea, tehnologia pre-COVID nu mai poate răspunde tuturor nevoilor. Fără tehnologia potrivită, oamenii nu pot colabora eficient. Fiecare voce merită să fie auzită, indiferent dacă persoana se află în sala de ședințe sau la masa din propria bucătărie", spune Andy Rhodes - Global Head of Commercial Systems and Display Solutions la HP Inc. „HP Presence e portofoliul potrivit pentru lumea de astăzi, dar și pentru nevoile de colaborare de mâine. Așa că nu contează locul din care lucrați, vocea și ideile vă vor fi mereu auzite”.

Soluțiile HP Presence Meeting Space înseamnă o suită de opțiuni scalabile, oferite la pachet - hardware și servicii - pentru spații de întâlnire de orice dimensiune. Aceste soluții interacționează intuitiv cu utilizatorii pentru a oferi o experiență superioară și feedback în timp real departamentelor IT. Au fost create inclusiv prin valorificarea expertizei de securitate a HP în materie de amenințări cibernetice și respectarea confidențialității, astfel încât oamenii să poată colabora fără teama că ar putea fi victimele unor hackeri.

Soluțiile HP Presence Meeting Space sunt organizate în kit-uri de 3 dimensiuni - mică, medie și mare. Fiecare kit include un Mini PC HP Presence, un HP Presence Control Center, cabluri cu coduri pe culori și echipamente de instalare. Soluțiile vin la pachet cu o aplicație de configurare pas cu pas.

Componente incluse:

  • HP Presence Mini Conferencing PC - un PC cu putere mare de procesare, cu HP Wolf Security for Business și funcții de management integrate.
  • HP Presence Control și HP Presence Control Plus - comenzi inteligente pentru organizatorul întâlnirii, sistem audio Bang&Olufsen cu funcții de adaptare cu Inteligență Artificială. HP Presence Control este perfect pentru spații de întâlnire de dimensiuni reduse, în timp ce HP Presence Control Plus poate găzdui reuniuni de dimensiuni medii și mari.
  • HP Presence See 4K AI Camera - camera 4K AI combină experiențe audio și video de cinema cu funcții de confidențialite. Se oprește în momentul în care este orientată spre podea.
  • HP Presence Audio Video Bar - pentru spații de întâlnire mai mari, în care este nevoie de performanță audio și video, astfel încât oamenii să aibă o conexiune clară, dar și intimitate - atunci când nu este folosit sistemul video, camera este închisă.
 • HP Presence Hub și HP Presence Talk Satellite Microphones- toată lumea poate fi auzită în spații de mari dimensiuni, inclusiv cu ajutorul a două microfoane satelit care pot fi adăugate. Un Led amplasat la vedere îi notifică pe participanți când sunetul este activat sau dezactivat.

Oamenii simt efectele muncii la distanță. Pe măsură ce unele companii își cheamă angajații câteva zile pe săptămână la birou, schimbarea i-a făcut pe aceștia să caute noi experiențe de colaborare și o conexiune mai bună. Nu mai vor să se confrunte cu blocaje de sistem sau cu probleme audio și video. Soluțiile HP Presence Meeting Room permit utilizatorilor:

 • Să înceapă rapid întâlnirile. HP Meeting Ready deschide automat sistemele de control și camera, o singură atingere este suficientă pentru a lansa o întâlnire pe platformele Microsoft Teams sau Zoom. Modul ”Guest” facilitează lansarea întâlnirilor cu orice dispozitiv UC.
 • Să experimenteze o calitate video superioară. HP Speaker Frame activează difuzoarele din încăpere, astfel încât toată lumea să se simtă ca și cum ar fi prezentă la aceeași masă. HP Auto Frame oferă perspectivă și o experiență mai bună pentru cei care participă la întâlnire de la distanță.
 • Să se miște prin cameră fără a deranja întâlnirea. HP Speaker Tracking permite deplasarea în încăpere, fără ca persoana care vorbește să iasă din cadru. Sunt trei moduri de tracking – lent, cinema, rapid – pentru stiluri diferite de prezentare.
 • Să fie auziți clar. Când mulțimea din încăpere devine gălăgioasă, HP Auto Volume reglează volumul difuzoarelor pentru utilizatorii remote, astfel încât aceștia să poată participa în continuare la discuție. Dacă o persoană din cameră vorbește încet, tare sau stă retras în spate, HP Voice Leveling optimizează volumul difuzorului din cameră, astfel încât să poată fi auzit de toți participanții la întâlnire.
 • Să solicite rapid ajutor la nevoie. Orice problemă poate fi raportată în două secunde. HP Presence Room Assistant facilitează raportarea problemelor IT sau logistice apărute.

Soluțiile HP Presence Meeting Space permit echipelor:

 • Să configureze spații pentru întâlniri de orice dimensiune. În timpul configurării, funcția de calibrare Bang&Olufsen creează un profil audio personalizat pentru acel spațiu pe baza dimensiunii, formei, poziționării dispozitivului și caracteristicilor suplimentare ale încăperii, cum ar fi stâlpii sau mobilierul.
 • Să se asigure că angajații pot colabora în siguranță. Cu HP Wolf Security for Business, departamentele IT se pot asigura că întâlnirile virtuale sunt protejate de amenințările cibernetice. Camerele utilizatorilor pot fi închise cu HP Auto Privacy Camera.
 • Să preia controlul și să asigure managementul. HP Presence Manager notifică departamentele IT atunci când apare o nouă actualizare și le oferă controlul asupra actualizărilor activate pe dispozitive.
 • Să anticipeze eventuale problemele și să le rezolve pentru a asigura productivitate maximă. Datele oferite de HP Presence Insights prevăd momentul în care echipamentul se poate defecta, permițând echipelor IT să intervină în mod proactiv.

Soluțiile oferite de HP Presence folosesc cele mai bune tehnologii HP și expertiza companiei în sectorul print și sunt livrate printr-o combinație de hardware și software. HP oferă produse care beneficiază de soluțiile HP Presence începând cu HP Elite Dragonfly Max și HP EliteOne 800 G8 All-in-One.

Tehnologia folosită de HP Presence oferă experiențe superioare pentru întâlnirile virtuale.

  • Imaginea nu este influențată de lumina din încăpere. Tehnologia îmbunătățită a camerei, cu funcții de iluminare integrate, permite adaptarea automată la condițiile de lumină din diferite spații de lucru. Dacă e prea multă lumină în încăpere, ajustează. Dacă e prea puțină, fețele sunt luminate pentru ca imaginea să fie clară.
  • Participanții se pot mișca, pentru că HP Auto Frame îi păstrează în cadru. Sunt trei posibilități de afișare: cadru strâns doar pe față, față și umeri sau cadru mediu cu tot trunchiul. Fiecare participant alege cum vrea să apară în întâlnire și dacă vrea să gesticuleze atunci când explică. Volumul vocii este reglat automat în funcție de poziția vorbitorului față de PC.
  • Fiecare voce este auzită clar, indiferent de sunetele de fundal. Sistemele de reducere a zgomotului dotate cu Inteligență Artificială filtrează zgomotele de fundal nedorite, cum ar fi soneriile, lătratul câinilor sau sirenele din trafic.
 • Vocile sunt clar auzite chiar și atunci când participanții poartă mască. HP Clear Voice, cu Inteligență Artificială, identifică vocile înfundate și compensează sunetul pentru a da claritate vocii.

Disponibilitate

 • HP Presence Small Space Solution include HP Presence Control cu Audio și HP Presence Mini Conferencing PC și va fi disponibilă din februarie 2022.
 • HP Presence Small Space Solution plus AI Camera include HP Presence Control cu Audio, HP Presence Mini Conferencing PC și HP Presence See 4K AI Camera și va fi disponibilă din februarie 2022.
 • HP Presence Small Space Solution plus AI Video Bar include HP Presence Control fără Audio, HP Presence Mini Conferencing PC și HP Presence Audio Video Bar și va fi disponibilă din primăvara lui 2022.
 • HP Presence Medium Space Solution include HP Presence Control Plus cu Audio și HP Presence Mini Conferencing PC și va fi disponibilă din primăvara lui 2022.
 • HP Presence Medium Space Solution plus AI Camera include HP Presence Control Plus cu Audio, HP Presence Mini Conferencing PC și HP Presence See 4K AI Camera și va fi disponibilă din primăvara lui 2022.
 • HP Presence Medium Space Solution plus AI Video Bar include HP Presence Control Plus fără Audio, HP Presence Mini Conferencing PC și HP Presence Audio Video Bar și va fi disponibilă din primăvara lui 2022.
 • HP Presence Large Space Solution include HP Presence Control fără Audio, HP Presence Mini Conferencing PC și cablu USB-C to USB-C de 30 de metri și va fi disponibilă din primăvara lui 2022.
 • HP Presence Hub și HP Presence Talk Satellite Microphones vor fi disponibile din primăvara lui 2022.

Upgrade-ul pentru HP Elite Dragonfly Max și HP EliteOne 800 G8 AiO with HP Presence enhancements va fi disponibil începând cu noiembrie 2021.