Conform HP, mai bine de jumătate din forța de muncă la nivel mondial a lucrat sau lucrează de la distanță din cauza pandemiei. Datele arată că am petrecut cu 7 ore mai mult ca înainte pe săptămână la un PC personal.

Chiar dacă acest lucru a dus uneori la creșterea productivității, a creat și probleme. Datele arată că 30% din oameni au un spațiu unde pot închide ușa pentru mai multă intimitate, în timp ce 72% din cei care lucrează remote vor un scenariu hibrid în continuare. De asemenea, numărul de persoane care au participat la videocall-uri a crescut de 30 de ori. HP s-a uitat și la numărul de persoane care sunt deranjate în timpul întâlnirilor. Astfel, jumătate dintre cei care lucrează de acasă spun că au fost deranjați măcar o dată de zgomotul din jur.

Iată ce produse a anunțat HP la CES 2021

HP Elite Dragonfly G2 e un convertibil care cântărește mai puțin de un kilogram și a fost gândit pentru cei care muncesc de acasă și vor să se miște dintr-o cameră în alta. E dotat cu procesoare INtel de a 11-a generație și au conectivitate 5G sau 4G.

Laptopul poate să fie folosit tradițional, dar ecranul poate fi dat peste cap pentru a lucra pe ecranul touchscreen.

Ecranul este de 13,3 inci și poate veni în variante Full HD sau Ultra HD, ambele touchscreen. Capacitatea memoriei RAM va fi de la 8 la 32 de GB și bateria ar avea o autonomie de 18 ore.

Laptopul vine cu mai multe tehnologii disponibile, de la HP Tamper Lock, care te avertizează dacă laptopul a fost deschis fizic. De asemenea, are și HP Sound Calibration care folosește inteligența artificială pentru a optimiza sunetul și HP Audio Boost pentru a avea reducere de zgomot automată.

Laptopul va fi disponibil din ianuarie și prețul urmează să fie anunțat.

HP Elite Dragonfly Max e o variantă mai bună a lui G2, tot în format de laptop confertibil. Dragonfly Max se concentrează pe oferirea de audio de calitate îmbunătățit prin AI, are o cameră de 5 megapixeli pentru videoconferințe mai bune și o diagonală de 13,3 Full HD. Are variante de 16 și 32 de GB pentru memoria RAM și setări speciale prin care poți opri camera web dacă nu o folosești, pentru privacy.

Dispozitivul se poate bloca prin HP Presence Aware dacă nu te simte aproape de el, pentru intimitate atunci când muncești sau nu vrei ca cei mici să acceseze date private de la muncă. Astfel, poți să separi jobul de acasă, pentru mai multă siguranță cibernetică.

Laptopul va fi lansat internațional în luna ianuarie.

HP a lansat și căști wireless de data aceasta, HP Elite Wireless Eearbuds , care sunt construite cu gândul la conectarea lor la un PC și pentru videoconferințe. Au izolare fonică, audio tuning și presetări pentru diferite moduri de folosire. Se pot conecta la Windows, iOS și Android și vin la pachet cu Dragonfly Max.

Poți să folosești căștile pe mai multe dispozitive pentru că poți instala o aplicație prin care poți schimba terminalul conectat la căști. Căștile se încarcă în maximum 120 de minute.

Căștile vor fi disponibile din aprilie pentru 200 de dolari.

HP Elite Folio e un laptop care se poate transforma în tabletă, fiind creat pentru portabilitate, dar nu neapărat pentru muncă grea de birou, având un procesor Snapdragon 8cx. Laptopul poate fi folosit ca tabletă, ca instrument de vizionare, pentru că ecranul se pune peste tastatură, dar și ca laptop tradițional. Vine și cu un stylus HP Elite Slim Active Pen pentru cei care vor să creeze notițe vizuale. Conform datelor HP autonomia va fi de 24,5 ore de video fără internet. Are sistem de operare Windows 10 Pro. Diagonala ecranului este de 13,5 inci și rezoluția e Full HD. E mai mult un dispozitiv care să înlocuiască o tabletă sau pentru cei care vor să facă multe notițe cu pen-ul.

HP Elitebook 840 Aero G8 e un laptop pentru mediile corporate, fiind un laptop de birou care acum a devenit mai ușor față de generațiile anterioare. Are un raport ecran/șasiu de 85% și o tastatură mai silențioasă. De asemenea, laptopul poate fi cumpărat în mediile corporate cu diferite măsuri de securitate active, de tipul HP Privacy Camera, care închide camera web când nu o folosești, HP Sure Sense, prin care laptopul se închide dacă pleci de lângă el și altele.

Are procesoare Intel de a 11-a generație și o cameră web HD. Conform HP, e cel mai ușor laptop de business de 14 inci din lume.

HP Elitebook x360 1030 G8 e un laptop de birou cu un ecran de 13,3 inci și o conexiune 5G opțională. Conform HP are raportul cel mai bun de ecran/șasiu pentru un laptop de buiness convertibil. Are aceleași procesoare Intel de a 11-a generație și posibilitatea suportului 5G .Ecranul este Full HD, iar memoria RAM e până la 32 de Gb, în timp ce stocarea poate fi până la 2 TB.

HP Elite x2 G8 e un laptop modular care are tastatura înclinată, iar ecranul este susținut de un suport de metal. Practic, e mai mult o tabletă transformată în laptop și nu e cea mai bună variantă dacă stai cu laptopul pe brațe.

Monitoarele HP M-Series Full HD. Monitoarele au fost create pentru cei care muncesc de acasă și au un design slim. Au tehnologie low-blue light technology pentru a nu-ți afecta ochii și gamutul sRGB e de 99%. Sunt mai multe monitoare, în funcție de dimensiuni, de 24, 27 și 32 de inci, iar rezoluția este Full HD. Monitoarele vor începe de la 140 de dolari.

Monitoarele HP E24u G4 și HP E27u G4 sunt create pentru a fi conectate ușor prin USB C la dispozitivele noastre. Interesant e că monitorul poate alimenta direct laptopul conectat, pentru a avea un birou cât mai curat. Monitoarele sunt Full HD. Monitoarele vor costa 219, respectiv 339 de dolari pe piața din SUA.

HP a anunțat și mouse-ul HP 635, un mouse mic care poate fi folosit la mai multe dispozitive. Se poate conecta la 3 device-uri prin dongle USB sau la două dispozitive cu ajutorul conexiunii Bluetooth. Are butoane laterale care pot fi programate pentru aplicații precum Adobe Photoshop, Excel, Word, PowerPoint, AutoCAD, SolidWorks, Chrome sau Zoom. Mouse-ul va costa 60 de dolari în SUA.